​Τις αποκαλύψεις του Θαπατέρο στο βιβλίο του «El Dilema» για τις πιέσεις που δέχθηκε στην περιβόητη Σύνοδο των Καννών τον Νοέμβριο του 2011 ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αλλά και τα δημοσιεύματα για την επίθεση Σαρκοζί στον κ.Παπανδρέου με τα "f..cking psycho", σχολίασε σήμερα ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης.

091013223024_4754.jpg

«Το βιβλίο δεν έχει βγει. Επομένως, δεν μπορώ να τοποθετηθώ για δημοσιεύματα για το τι μπορεί να περιλαμβάνει ένα βιβλίο. Αλλά ο Θαπατέρο δεν ήταν παρών στη συγκεκριμένη συζήτηση» είπε αρχικά ο κ.Σαχινίδης μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5

«Αν αναζητήσετε τις φωτογραφίες που υπάρχουν, θα διαπιστώσετε ότι στο τραπέζι δεν ήταν παρών ο Θαπατέρο. Σας υπενθυμίζω ότι γράφτηκε βιβλίο και από γάλλο υπουργό οικονομικών που έλεγε ότι παρών στο τραπέζι ήταν και ο Ομπάμα. Επομένως, δεν μπορώ να σχολιάζω πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Θα προτιμούσα όταν έρθει η ώρα να τοποθετηθώ για πράγματα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο και όχι για πράγματα που εικάζουμε ότι περιλαμβάνονται. Ήμουν παρών και σας λέω ότι ο Θαπατέρο δεν ήταν μέσα» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, επιφυλασσόμενος να απαντήσει όταν έρθει η ώρα!

«Δεν θέλω πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, επειδή αντιμετωπίζεται με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το τελευταίο διάστημα, να κάνω κάποιο σχόλιο. Θα το κάνω όταν έρθει η ώρα. Όπως είχα εκφράσει αντιρρήσεις και επιφυλάχθηκα να τοποθετηθώ δημόσια ότι ήταν παρών και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ανάλογα θα τοποθετηθώ. Αυτή τη στιγμή, δεν έχω να προσθέσω ή να αφαιρέσω κάτι», τόνισε ο κ.Σαχινίδης, ενώ σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Σαρκοζί να μιλούσε χυδαία στον κ. Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός είπε:«Δεν υπάρχει επεισόδιο με τον Σαρκοζί»

Υπενθυμίζουμε πως ο κ.Παπανδρέου απαντώντας σε όλα όσα λέγονται γύρω από την περίφημη Σύνοδο στις Κάννες και το παρασκήνιο για το δημοψήφισμα τόνισε μεταξύ άλλων πως «ο Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, ορθά επισημαίνει ότι, η Ευρώπη αντέδρασε αργά, νοθρά και κυρίως, συντηρητικά, στην κρίση που ταλανίζει χώρες και λαούς της Ευρώπης. Όλα αυτά έχουν επισημανθεί από την πρώτη στιγμή της κρίσης και ας κάνουν κάποιοι ότι ανακαλύπτουν σήμερα την πυρίτιδα»

Αναφορικά με τον Νικολά Σαρκοζί και τις όποιες τοποθετήσεις του, ο πρώην πρωθυπουργός είπε πως «είναι πραγματικά κρίμα να μην κατανοούν ορισμένοι, ότι τα όποια "γαλλικά", από όπου και αν προέρχονται, απευθύνονται στους λαούς της Ευρώπης».