​Στην επανακατάθεση της τροπολογίας του για το σύμφωνο συμβίωσης στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που συζητείται στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή προχώρησε το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, κατά τη χθεσινή συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και απαντώντας σε αιτιάσεις περί καθυστέρησης προσαρμογής της Ελλάδας στις σχετικές κοινοτικές αποφάσεις, δήλωσε ότι αναμένει το τελικό κείμενο της σχετικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να πάρει θέση σχετικά με το θέμα.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά το αστικό δίκαιο. Περιμένουμε να δούμε το τελικό κείμενο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καθώς είναι διφορούμενες οι εκδοχές που μας έρχονται, θα γίνει εσωτερική διαβούλευση με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ που ήδη έχουν πάρει θετική θέση και θα αποφασίσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, δήλωσε από την πλευρά του ότι το κόμμα του επιμένει στην κατάθεση τροπολογίας για το σύμφωνο συμβίωσης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα προηγηθεί διάλογος.