Οι Δημόσιοι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και είναι αναγκαίοι θα τοποθετηθούν σε άλλες υπηρεσίες. Αυτή την δέσμευση έκανε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα το δημόσιο να μπορεί να μετακινεί ανθρώπινο δυναμικό.

«Οι δημοτικοί αστυνομικοί υπολειτουργούσαν. Τους τοποθετούμε σε Υπηρεσίες πιο χρήσιμες. Δεν πρόκειται κανείς να μετακινηθεί έξω από τις προτιμήσεις που έχει δηλώσει» πρόσθεσε ο υπουργός και αναφέρθηκε στις περιπτώσεις παράνομων διορισμών.

«Βρήκαμε στη Δημοτική Αστυνομία εκατοντάδες πτυχιούχους Οικονομικών. Τους μεταφέρουμε στο υπουργείο Οικονομικών. Το ίδιο το σύστημα δεν είχε το κουράγιο και τα κότσια να κάνει αυτό που έπρεπε».

Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε μάλιστα πως έχουν εντοπιστεί δημοτικοί αστυνομικοί με πλαστά δικαιολογητικά.

«Έχουμε ξεκινήσει έλεγχο γνησιότητας δικαιολογητικών. Έχουμε βρει 45 δημοτικούς αστυνομικούς με πλαστά πιστοποιητικά» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, κάνοντας λόγο μάλιστα για «καραμπινάτες περιπτώσεις»

Ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ωστόσο ότι αυτός που ευθύνεται για αυτή την κατάσταση είναι το πολιτικό σύστημα.

«Δεν έκρυψα ποτέ ότι φταίει και το πολιτικό σύστημα. Αυτός εί��αι και ο βασικός λόγος που βάλαμε κριτήριο το ΑΣΕΠ», είπε, προσθέτοντας: «Δεν είναι στην ίδια κατηγορία ο υπάλληλος που μπήκε με διαγωνισμό και κάποιος άλλος».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε και στα ΚΕΠ, λέγοντας: «Εμείς έχουμε σκοπό να ενισχύσουμε τα ΚΕΠ. Έχουμε συνολικό σχέδιο να περάσουμε περισσότερες υπηρεσίες στα ΚΕΠ.Σκοπός μας είναι τα ΚΕΠ να αναβαθμιστούν ουσιαστικά».