Πρώτη ανάρτηση: 29/11/2013 07:44

Είναι τελικό: Διακόπτονται από σήμερα, οι συμβάσεις των ιατρών-υπαλλήλων του ΕΟΠΠΥ με τον Οργανισμό.
Το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Αντώνης Μπέζας, προχωρά από σήμερα σε διακοπή των συμβάσεων των γιατρών - υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ που απεργούν και παράλληλα δέχονται, σύμφωνα με το υπουργείο, ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Πρόκειται για περίπου 1.000 γιατρούς, οι οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι για αυτά τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ. Η διακοπή αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Υγείας χθες, «αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι το πρωί απεργούν στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ».

Μπέζας σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί

«Με το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν μπορεί να παίζει κανείς», διεμήνυσε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, ζητώντας να σταματήσει η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό ��ταθμό Mega o κ. Μπέζας επανέλαβε ότι το υπουργείο Υγείας προχωρά από σήμερα σε διακοπή των συμβάσεων των γιατρών - υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ που απεργούν και παράλληλα δέχονται, σύμφωνα με το υπουργείο, ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Όπως διευκρίνισε, πρόκειται για περίπου 700 γιατρούς.