Πρώτη ανάρτηση 17.51

Αποφασισμένη ακόμη και για διακοπή συμβάσεων ιατρών του ΕΟΠΥΥ που εξέταζαν κρυφά στα ιατρεία τους ασθενείς του Οργανισμού, φέρεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας!

Την αποκάλυψη έκανε ο υφυπουργός Υγείας κ.Α. Μπέζας πριν από λίγο στο περιστύλιο της Βουλής, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Πρόκειται συγκεκριμένα για πάνω από 1.000 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι παρότι απεργούν τις ώρες λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, φέρονται να εξετάζουν τις απογευματινές ώρες στα εξωτερικά τους ιατρεία, που είναι επίσης συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ, τους ίδιους ασθενείς που αρνούνται να εξετάσουν το πρωί!

Δεν αποκλείεται τα όσα αποκάλυψε ο κ. Μπέζας να σχετίζονται με το plan Β ��το οποίο αναφέρθηκε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας κ. Α. Γεωργιάδης.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο κ. Γεωργιάδης είχε αναφερθεί και σε απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ, των οποίων διεκδικούσε την «δόξα» αντί της τρόικας, προκαλώντας τότε μεγάλες αντιδράσεις.

Σε δηλώσεις του στο Σταρ και στην Κ. Παπακωστοπούλου, ο κ. Θανάσης Αποστολόπουλος, πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης ιατρών του ΕΟΠΥΥ, χαρακτήρισε «ωμό εκβιασμό» την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας και «αστείο σαν σύλληψη» το μέτρο της διακοπής συμβάσεων . «Δεν είναι ανήθικο» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι το πρωί απεργούν ως δημόσιοι υπάλληλοι αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την εξυπηρέτησ�� πολιτών το απόγευμα οι οποίοι ενδεχομένως κινδυνεύουν, όπως υποστήριξε.