Στο συρτάρι μπαίνει το θέμα του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια μετά την άρνηση των βουλευτών της ΝΔ να υπερψηφίσουν σχετική τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Τι και αν έδωσε τα χέρια ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Χ.Αθανασίου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ –όπως ο Χρήστος Πρωτόπαπας και η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ- το θέμα σκόνταψε το απόγευμα της Τετάρτης στο γαλάζιο στρατόπεδο μετά από προειδοποίηση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ πως θα αφορίσει όποιον βουλευτή υπερψηφ��σει σχετική τροπολογία..

Όταν οι γαλάζιοι βουλευτές εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για το αντιρατσιστικό, ο υπουργός Δικαιοσύνης αποπειράθηκε να τους παρουσιάσει το περιεχόμενο για την τροπολογία περί της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Αυτό δεν περνάει», ήταν η αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ ζητώντας παράλληλα από τον υπουργό να μην φέρει στη Βουλή προς ψήφιση την τροπολογία για τα ομόφυλα ζευγάρια με τους πιο έμπειρους να υποστηρίζουν πως ενόψει κρίσιμων νομοσχεδίων για φόρο ακινήτων και πλειστηριασμούς «δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα να μιλήσουμε για τους γκέι».

Τελικά, ο κ.Αθανασίου, προκειμένου να αποφύγει τα παρατράγουδα έβαλε την τροπολογία στον κατάψυξη, με κύκλους του υπουργείου να υποστηρίζουν «γενικώς και αορίστως» πως το θέμα της συμβίωσης των ομοφύλων θα κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή «μέσα στο επόμενο διάστημα»!

Το σίγουρο είναι ότι μετά την καταδίκη της χώρας μας από το δικαστήριο του Στρασβούργου για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) επειδή από το σύμφωνο συμβίωσης που ισχύει στην Ελλάδα από το 2008 έχουν αποκλειστεί τα ομόφυλα ζευγάρια, το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι αναγκασμένο πλέον να καταθέσει στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο, με το οποίο να προσαρμόζεται στην επίμαχη δικαστική απόφαση.