Αυστηρό μήνυμα προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που απεργούν έως τις 3 Δεκεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο του υπουργείου Υγείας, έστειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Πέμπτης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν θα αφήσει «κανέναν να νομίζει ότι μπορεί να εκβιάζει το κράτος», προειδοποιώντας ότι διαθέτει «plan B που δεν θα αρέσει στους γιατρούς».

«Δεν είμαι διατεθειμένος να κρατήσω στο Δημόσιο ανθρώπους που δεν τους χρειάζομαι γιατί μετά θα πρέπει να κόψω συντάξεις και αυτό το θεωρώ ανήθικο», προσέθεσε ο Αδ. Γεωργ��άδης.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως είναι έτοιμος για διάλογο και πρόθυμος να έχει «ανοιχτό» το γραφείο του για τη συζήτηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Αναφερόμενος στην χθεσινή ψηφοφορία για την τροπολογία για την μείωση των τιμών των φαρμάκων στην αγορά, ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως με τα ναι που ήθελε να πει σε τέσσερα από τα άρθρα ήθελε απλώς να «διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να φανεί ότι δεν είναι αρνητικός σε όλα»