Στο «κόκκινο» βρίσκεται πλέον η αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση, με αφορμή πλέον την καταψήφιση της τροπολογίας για τα φάρμακα από την αξιωματική αντιπολίτευση, που έδωσε την αφορμή για επικρίσεις σχετικά με πρόθεση εξυπηρέτησης συμφερόντων και αντίθεση στην πράξη στη μείωση των τιμών των σκευασμάτων.

Την αρχή την έκανε το ΠΑΣΟΚ που απέδωσε ευθέως στον ΣΥΡΙΖΑ πρόθεση εξυπηρέτησης συμφερόντων, για να ακολουθήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος επιτέθηκε στον ίδιο τον αρχηγό του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε υποστηρίξει προηγουμένως ότι «η ράμπα πέφτει και τον Μάη τα φώτα σβήνουν για τη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου».

Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε συγκεκριμένα:

«Ο κ. Τσίπρας έμεινε πλέον μόνος στον σκοτεινό δρόμο των συμφερόντων, ενάντια στον Λαό, καθώς αυτή τη φορά δεν το�� ακολούθησε ούτε καν η Χρυσή Αυγή που συστηματικά ψηφίζουν μαζί.

Ευτυχώς για τον Ελληνικό Λαό και δυστυχώς για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ, η μείωση της τιμής 12.000 φαρμάκων είναι πλέον γεγονός.

Το μόνο που μένει, πια, στον κ. Τσίπρα είναι να υποσχεθεί στα συμφέροντα που εξυπηρετεί ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα αυξήσει και πάλι τα κέρδη τους εις βάρος του Ελληνικού Λαού»

Απαντώντας καταρχήν στο ΠΑΣΟΚ, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε σε ανακοίνωσή του:

«Θα συνιστούσαμε στο ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του πρώτα να τολμήσει να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και μετά να ασχοληθεί με το πότε αποφασίζει να μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπο��ίτευσης.

Επίσης, καλό θα ήταν να συμβουλευτεί τον κ. Λιντζέρη, Πρόεδρο του ΕΟΦ και πρώην βουλευτή του, σχετικά με το πόσα φάρμακα αφορά η τροπολογία. Αυτά δεν είναι ούτε 6000, ούτε 12000, αλλά 100».

Σε νέα ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ως εξής στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Τελικά, πόσα φάρμακα μειών��νται από την τροπολογία; 100 όπως λέει ο πρόεδρος του ΕΟΦ; 6000 όπως υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ; Ή μήπως 12000, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο;

Οι πολίτες αυτής της χώρας δικαιούνται περισσότερο σεβασμό, ειδικά από τη στιγμή που σε ποσοστό 28% είναι αποκλεισμένοι από την ασφαλιστική κάλυψη».

Κόντρα υπήρξε όμως μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σχετικά και με την κριτική Zimmer στον κ. Βενιζέλο για διαρροή διαλόγων της διάσκεψης των προέδρων.