Απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μέσω του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ κ. Κ. Κούτρα στους ισχυρισμούς της κ. G. Zimmer, Προέδρου της Ομάδας GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για διαρροές από πλευράς του, σχετικά με τους διαλόγους που έγιναν κατά τη χθεσινή διάσκεψη των προέδρων της Ευρωβουλής στην Αθήνα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για σημερινή δήλωση της κας Gabriele Zimmer με τον παραπάνω ισχυρισμό, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, προέβη στο ακόλουθο σχόλιο :

«Η χθεσινή συνάντηση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την Ελληνική Κυβέρνηση ήταν μια θεσμική και άρα δημόσια δραστηριότητα που διέπεται από τους κανόνες διαφάνειας, τους οποίους ορθώς αναδεικνύει πάντοτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που εκπροσωπεί τους πολίτες της Ένωσης.

Συνεπώς, είναι θεσμικά απαράδεκτος και προσβλητικός ο ατυχής υπαινιγμός της κας Zimmer ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών είναι ο αρχιτέκτονας διαρροών προς τα ΜΜΕ για όσα η κα Zimmer είπε δημόσια σε μια θεσμική διαδικασία!

Αυτά που είπε η κα Zimmer δημοσίως, τα άκουσαν πολλοί παριστάμενοι, οι δε απόψεις του κ. Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης διατυπώνονται, επίσης, δημόσια και επίσημα και δεν διαδίδονται μέσω διαρροών».