Κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές προέβλεψε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας υποδεχόμενος την επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ, σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας δεν απέκλεισε μάλιστα και το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών και υπογράμμισε ότι οι ευρωεκλογές θα καταγράψουν τους πραγματικούς συσχετισμούς στον λαό , λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η ράμπα πέφτει και τον Μάη τα φώτα σβήνουν για τη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου». Όπως είπε ο ίδιος πάντως το θέμα δεν είναι να φύγει η κυβέρνηση, αλλά πώς θα φύγει, δηλαδή, ποιά θα είναι η έκταση της ήττας.

Ο κ.Τσίπρας τόνισε πως το δίλημμα των ευρωεκλογών είναι η πολιτική που ακολουθείται σήμερα ή μια άλλη πολιτική που θα επηρεάσει προς διαφορετική κατεύθυνση, την Ελλάδα και την Ευρώπη, τονίζοντας την ανάγκη να ηττηθεί η στρατηγική λιτότητας.

Αναφερόμενος στην επικείμενη ελληνική προεδρία στην Ε.Ε., ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λίγο πριν η χώρα μας αναλάβει την αποστολή της δεν έχει δώσει ακόμη το πολιτικό της στίγμα, ούτε τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για μείζονα θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την Ευρώπη, όπως η κρίση και ειδικότερα η ανεργία, τα δικαιώματα των εργαζομένων και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ακόμη πως η κυβέρνηση θα εκτελέσει τις εντολές του διευθυντηρίου και της κ. Μέρκελ και επισήμανε ότι τα προβλήματα όπως η ανεργία των νέων δεν μπορούν να επιλυθούν με τον «εμπαιγμό» των 6 δισ. που έχει αποφασιστεί από ��ην Ε.Ε.

"Ψήφο εμπιστοσύνης" στον ΣΥΡΙΖΑ από την Τσίμερ

Από την πλευρά της, η κ. Τσίμερ εξέφρασε στην τοποθέτησή της την πλήρη αντίθεσή της στην πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα μέσω των Μνημονίων τονίζοντας ότι η ευρωπαϊκή αριστερά συνολικά δίνει μάχη εναντίον αυτής της πολιτικής και διεκδικεί μια άλλη προοπτική.

Η κ. Τσίμερ εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία της για την άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεω�� στην Ευρώπη και της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικές λιτότητας και οι ιδιωτικοποιήσεις συμβάλλουν στην άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων

Η κ. Τσίμερ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ και τ��ν Αλέξη Τσίπρα, τάχθηκε επίσης υπέρ του «κουρέματος» μέρους του ελληνικού χρέους και επεσήμανε ότι την κρίση στην Ελλάδα πρέπει να την πληρώσουν αυτοί που την προκάλεσαν και όχι οι πολίτες.

Η γερμανίδα ευρωβουλευτής εκτίμησε ότι στην διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε., θα υπάρξουν αντιπαραθέσεις για το μέλλον της Ένωσης.

Η κ. Τσίμερ διέψευσε επίσης κατηγορηματικά, τόσο με γραπτή δήλωσή της, όσο και με την παρέμβασή της δημοσιεύματα ότι κατά την διάσκεψη των προέδρων της Ευρωβουλής με την ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα, δήλωσε ότι πρέπει η Ελλάδα «να κάνει το μάθημά της» και ότι πρέπει να εφαρμόσει πλήρως το μνημόνια.

Εξέφρασε μάλιστα την κατάπληξή της και την οξύτατη ενόχληση της, για τη διαστρέβλωση των θέσεών της και σημείωσε ότι όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα δεν ειπώθηκαν ποτέ και ότι η θέση της παραμένει σταθερή.Με δεδομένο ότι δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στην συνάντηση, η κ.Τσίμερ πρόσθεσε με νόημα ότι «δεν θέλω να πιστέψω ότι αρχιτέκτονας των δύο διαρροών είναι ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος»

Από την πλευρά του ο κ.Τσίπρας, εξέφρασε και εκείνος την υποστήριξη του στην κ. Τσίμερ, τονίζοντας ωστόσο πως ο ίδιος δεν εξεπλάγην με τα δημοσιεύματα, καθώς όπως είπε είναι συνήθης η πρακτική αυτής της συκοφαντίας και των ψεμάτων στην πολιτική αντιπαράθεση της Ελλάδας