Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η σφοδρή σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα των υποβρυχίων, ύστερα από την πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σήμερα με δικό του ενημερωτικό σημείωμα στο σημείωμα με τίτλο «Το ��ατερλώ του κ. Τσίπρα» που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ.


«Στόχος διακηρυγμένος πάντοτε κάθε παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι η επαναλειτουργία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η παραλαβή των υποβρυχίων και η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων», αναφέρει ξ Κουμουνδούρου.

Υποστηρίζει επίσης ότι η περίοδος Βενιζέλου ως υπουργού Εθνικής Άμυνας (Οκτώβριος 2009 - Ιούνιος 2011) «είναι κρίσιμη περίοδος στη νέα αναπαραγόμενη φάση της τραγωδίας των ΕΝΑΕ και υπό το πρίσμα αυτό, είναι απολύτως λογικό να έχει ιδιαίτερη θέση στο κείμενο¨

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε με τη σειρά του σήμερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ύποπτος διαπλοκής και ότι «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Όπως αναφέρει το κείμενο της πρότασης είναι απολύτως σύμφωνο και ενιαίο με όσα έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που στη Βουλή ήταν ακόμη ο ΣΥΝ (χειρισμοί από Παναγιώτη Λαφαζάνη) μέχρι και σήμερα (χειρισμοί κυρίως από Λαφαζάνη και Δρίτσα).

Στην κριτική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άλλη θέση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας η αξιωματική αντιπολίτευση, απάντησε:

«Ο ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Ελευσίνας είναι προσωπικός και πολιτικός φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης, όπως και ο ίδιος ο Βενιζέλος παραδέχτηκε στις 13/11/2013 σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ακόμα: «Σε συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (και ολίγη ΔΗΜΑΡ) υπό την ομπρ��λα Μπαλτάκου οργάνωσαν σειρά ευνοϊκών νομοθετικών ρυθμίσεων έξω από κάθε έννοια νόμου τόσο για τα ναυπηγεία Ελευσίνας, όσο και για τα ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου (και τα 2 ανήκουν στον Όμιλο του Νίκου Ταβουλάρη). Εμείς καταθέσαμε τροπολογίες που θα μπορούσαν να ρυθμίσουν υπέρ του Δημοσίου τα εκκρεμή ζητήματα, αλλά τελικά στις επίδικες ψηφοφορίες ψηφίσαμε «παρών», δηλώνοντας σαφώς ότι το κάνουμε μόνο και μόνο για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που έμεναν επί μήνες απλήρωτοι. Η στάση μας είναι απόλυτα δικαιωμένη, αλλά σε κάθε περίπτωση τον ισχυρισμό του ΠΑΣΟΚ και του Βενιζέλου ότι αυτό υποκρύπτει σχέση εύνοιας προς τον συγκεκριμένο επιχειρηματία - ιδιοκτήτη των ναυπηγείων Ελευσίνας και Νεωρίου μόνο άρρωστοι και πανικόβλητοι μπορούν να σκαρφιστούν».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν να καταλαβαίνουν πού έμπλεξαν και πόσο εκτεθειμένοι είναι» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η οποία υποστηρίζει επίσης ότι «εξακολουθούν να αυτοαποκαλύπτονται». Το ενημερωτικό σ��μείωμα του ΣΥΡΙΖΑ, κατά το ΠΑΣΟΚ«ομολογεί την περίεργη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κόσμο των λεγόμενων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων (ΑΩ) , των οφσετάδων».

Θέτει το ερώτημα επίσης «τι ήθελε ο κ. Τσίπρας, να μείνουν αλώβητοι οι μηχανισμοί υπόπτων πληρωμών μέσω ΑΩ και να διατηρηθούν οι ''προσαρμοζόμενες '' τιμές αντί να γίνουν δεκτές οι σταθερές και ασφαλείς τιμές που προβλέπει ο νόμος του 2010;»

Για το ΠΑΣΟΚ, η ηγετική ομάδα του Αλ. Τσίπρα, όσο προχωρά η συζήτηση θα εκτίθεται ανεπανόρθωτα, καθώς «έπεσαν ήδη πολλά: φάρμακα, ναυπηγεία, ενεργειακά , τραπεζικά…» ενώ άφηνε να εννοηθεί σε προηγούμενη ανακοίνωση ότι θα υπάρξουν αποκαλύψεις στη Βουλή.

«Προκαλούμε το ΠΑΣΟΚ να μην περιμένει τη συζήτηση στη Βουλή και να μιλήσει τώρα. Ας αφήσει τις αθλιότητες» ανταπάντησε το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. «Οι αρχιτέκτονες της διαπλοκής δεν θα υποδυθούν τους εξαγνισμένους αγγέλους της κάθαρσης» ισχυρίσθηκε επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ.