Νέα στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια των δυο ανακριτριών που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής εκτιμάται ότι δένουν το κατηγορητήριο για τη δράση μελών του κόμματος στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Χαρακτηριστικά είναι όσα περιγράφει κατηγορούμενος για τη μοιραία νύχτα στον Πειραιά κατά την οποία έπεσε νεκρός ο Παύλος Φύσσας. Στο πλαίσιο της ανάκρισης κατέθεσαν και βουλευτές κομμάτων για τη δική τους εμπειρία από τη Χρυσή Αυγή.

Ιωάννης Άγγος (κατηγορούμενος): Στη συμπληρωματική απολογία κλήθηκα όχι από δική μου πρωτοβουλία αλλά μόνο μετά από παρότρυνση των ανακριτών οι οποίοι με πίεζαν λέγοντάς μου να καταθέσω αυτά που ξέρω, ενώ εγώ δεν ξέρω κάτι άλλο και ότι αν θέλω να βγω από τη φυλακή να καταθέσω όσα ξέρω. Εγώ όμως επιμένω μέχρι και σήμερα ότι δεν ξέρω κάτι άλλο.

Σε ερώτηση γιατί δεν κατέθεσε από την αρχή ότι βρισκόταν στην καφετέρια με τον Τσαλίκη και ότι είδε απειλητικές διαθέσεις ατόμων της παρέας του Φύσσα απαντά:

Ήταν η πρώτη φορά που πήγα σε ανακριτή. Ήθελα τώρα να πω όλη την αλήθεια. Στη συνέχεια ισχυρίζεται ότι πήγαινε δυο φορές το μήνα στα γραφεία της ΧΑ και ότι δεν είχε ακούσει τίποτα για στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση ή άλλες δράσεις.

Για το περιστατικό στην καφετέρια λέει: Παρεμπιπτόντως ανέφερα μεταξύ άλλων στον Καζαντζόγλου κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία και το γεγονός ότι με ενοχλούσε μια άλλη παρέα.

Σε ερώτηση για το πως δικαιολογεί ότι μετά το τηλεφώνημα στον Καζαντζόγλου έφτασαν 10-15 άτομα στο σημείο με μηχανές απαντά: Δεν έχω διαβάσει κάποια άλλη απολογία. Δεν ξέρω πως σκέφτηκε ο Καζαντζόγλου και λειτούργησε όπως λειτούργησε. Όταν όμως ήρθαν οι άλλοι εγώ είχα ήδη φύγει μαζί με τον Τσαλίκη.

Φίλιππος Μπάμης (δήμαρχος Οιχαλίας): Πήρα το λόγο και ξαφνικά είδα έναν κύριο μπροστά μου ο οποίος μου άρπαξε το μικρόφωνο. Η πλειονότητα των παρευρισκόμενων ήταν από την ομάδα οπαδών της ΧΑ. με ομοιόμορφη ενδυμασία, συγκρότηση στρατιωτικού αγήματος και όλοι κρατούσαν κοντάρια με την ελληνική σημαία. Ενώ εκφωνούσα τον χαιρετισμό ο κ. Παναγιώταρος μου άρπαξε το μικ��όφωνο και συνέχισε να μιλάει απευθυνόμενος στον κόσμο. Αμέσως η αστυνομία με φυγάδευσε. Οι δημότες ήταν σαστισμένοι και απογοητευμένοι. Τους προσέβαλε. Πρόσβαλαν τη μνήμη των νεκρών.

Ηλίας Ντόνας (αντιδήμαρχος Οιχαλίας): Ο βουλευτής της ΧΑ κ. Παναγιώταρος με μια ντουντούκα στα χέρια απευθύνθηκε στο δήμαρχο με απρεπή τρόπο φωνάζοντας "ρε καραγκιόζη τι είναι αυτά που μας λες που σου ζητήσαμε να μας παραχωρήσετε το χώρο να τον καλλοπίσουμε και αρνηθήκατε". Μετά έδωσε το λίγο στον κ. Κασιδιάρη ο οποίος μίλησε υβριστικά σε βάρος μας λέγοντας χαρακτηριστικά "είστε διορισμένη δημοτική αρχή του Σαμαρά, του δοσίλογου Σαμαρά" σε βάρος του κ. Βενιζέλου αποκαλώντας τον "παχύδερμο".

Παναγιώτης Ρήγας (γραμματέας ΚΟ ΠΑΣΟΚ): Από το κοινοβούλιο με τις εμπρηστικές τοποθετήσεις των βουλευτών της η ΧΑ διεγείρει το φυλετικό μίσος και τα πολιτικά πάθη, καταφέρεται με προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο κατά των πολιτικών της αντιπάλων, κατά των δημοκρατικών θεσμών, κατά των αλλοεθνών. Δημιουργεί μέσα στη Βουλή μια ατμόσφαιρα σύγκρουσης και έντασης, αυτό το κλίμα μεταφέρεται και προς τα έξω και κατά την άποψή μας λειτουργεί ως "σύνθημα" προς τα στελέχη της για να αναπτύσσουν δράσεις με στόχο πάντα αυτούς που οι βουλευτές της μέσα στη Βουλή καταγγέλλουν. Πρόκειται για οργάνωση η οποία λειτουργεί με χαρακτηριστικά παραστρατιωτικά. Η ΧΑ δεν εχει κανένα σεβασμό στη δημοκρατία και τελικά είναι μια παραστρατιωτική οργάνωση με εγκλη��ατική δράση, η οποία σχηματικά θα μπορούσαμε να πούμε οτι υποδύεται το κόμμα.

Γιάννης Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Οι βουλευτές της ΧΑ συμπεριφέρονταν οχι απλως ομαδικά αλλά ως λόχος. Εισέρχοντο στη Βουλή όλοι μαζί σα να ήταν μια διμοιρία.Προσπάθησα να ερευνήσω και βρήκα ομιλία του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος ευθέως υποστηρίζει οτι η συμμετοχή τους στο κοινοβούλιο δεν γίνεται επειδή πιστεύουν στον κοινοβουλευτισμό, αλλά επειδή με τον τρόπο αυτό μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πλεονεκτήματα, ατέλειες, την ασυλία τους ως βουλευτές για να κάνουν πιο αποτελεσματικό τον αγώνα τους.Στη συνέχεια αναφέρει διάφορα περιστατικά εντός Βουλής όπως η υβριστική αναφορά της Ζαρούλια σε μετανάστες τους οποίους χαρακτήρισε υπάνθρωπους καθώς και σε ένταση που είχε προκληθεί ενώ προήδρευε ο ίδιος. Η κοινοβουλευτική ομάδα ήταν πειθαρχημένη στον αρχηγό της ακόμα και όταν έλειπε φαινόταν η σύζυγός του να έχει έναν αρχηγικό ρόλο που να τον υποκαθιστά.

Φωτεινή Πιπιλή (ΝΔ): Τέτοιες φάτσες κατά το Λαμπρόζωο παραπέμπουν ευθέως σε υπόκοσμο.Αναφέρεται στο περιστατικό με τον Κασιδιάρη (που της είπε "κάτσε κάτω μωρή, πάλι πιωμένη είσαι;) λέγοντας οτι δεν αντέδρασε σεβόμενη το ναό της δημοκρατίας. Επίσης περιγράφει άλλο περιστατικό: Ένας από αυτούς μου έκανε μια κίνηση που ειλικρινά ανατρίχιασα, έφερε το δεξί του χέρι, ενώ με κοιτούσε βαθιά στα μάτια, προς το λαιμό του, πως σφάζεις αρνί; Δείχνοντας με, κάνοντας την κίνηση που υπονο��ύσε ευθέως οτι "εσένα θα σε σφάξω"... Συνειδητοποίησα μετά από μήνες ποιος μου έκανε την απειλητική χειρονομία όταν είδα στην τηλεόραση τον κ. Μίχο και ο οποίος, όπως γράφτηκε στον Τύπο μετά τη σύλληψή του ήταν εκδοροσφαγέας.Περιγράφει ακόμα μια σειρά από περιστατικά όπως συγκεντρωμένους που φώναζαν έξω από το εξοχικό της σπίτι "αίμα, τιμή, χρυσή αυγή, γ@...ται η Πιπιλή".​