Πρώτη ανάρτηση 20.05

Αισιόδοξος εμφανίσθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου, για συμφωνία που θα επιτευχθεί τελικά με την τρόικα.

Όσον αφορά τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις πιέσεις, ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι «παραμένει σταθερή στις θέσεις της».

Για μία ακόμη φορά πάντως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια, κάνοντας λόγο για «εντυπωσιακή συνάφεια του ΣΥΡΙΖΑ με τα συμφέροντα».

Τη συνάντηση -ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Βενιζέλο με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, απασχόλησαν επίσης το ζήτημα του φόρου ακινήτων, όπως και του προϋπολογισμού.

Είχε πρηγηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, επίσης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ε. Βενιζέλου, του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε για το πρώτο κύμα που ολοκληρώθηκε και το δεύτερο κύμα (που ξεκινά) μετακίν��σης 12.500 δημοσίων υπαλλήλων στα πλαίσια της κινητικότητας, όπως και για το ζήτημα των απολύσεων 4.000 δημοσίων υπαλλήλων το 2014. Το δεύτερο κύμα θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και η αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ).Έγινε επίσης ένας πρώτος προγραμματισμός και για προσλήψεις, στις περιπτώσεις που προκύψουν κενά μετά την εφαρμογή της κινητικότητας.

Συγκεκριμένα προβλέπονται προσλήψεις για τις μονάδες υγείας, για τον τομέα της δημόσιας ασφάλειας και για τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς.