Ρεπορτάζ: Γ.Ευσταθίου

Δεν είχε ευχάριστα νέα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Στεφάνου, σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν –υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό- έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση του κλάδου και την ένταξή τους σε διαθεσιμότητα.

Ο κύριος Στεφάνου ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι στη μεγάλη πλειοψηφία τους, ο�� 2234 σχολικοί φύλακες που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τις 23 του περασμένου Ιουλίου πρόκειται να απολυθούν όταν παρέλθει το οκτάμηνο (δηλαδή τον Μάρτιο), γεμίζοντας τις «δεξαμενές» των 11.000 απολύσεων του 2014.

Πάντως άφησε ανοιχτό παράθυρο για ορισμένους από τους σχολικούς φύλακες ότι θα βρουν ξανά θέση στο Δημόσιο ως τραυματιοφορείς ή ως υπάλληλοι στα σωφρονιστικά καταστήματα, όπως είχε τους είχε πει και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, σε παλαιότερη συνάντησή τους.

Οι σχολικοί φύλακες προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, μεθαύριο Πέμπτη, έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.