Πρόθυμος να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και να του εξηγήσει αναλυτικά την τροπολογία για τα φάρμακα, για την οποία έχει ξεσπάσει σφοδρή αντιπαράθεση, εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αν θέλει ο κ. Τσίπρας και όντως πιστεύει ότι υπάρχει πρόβλημα στην τροπολογία, δεσμεύομαι να πάω και στην Κουμουνδούρου και να εξηγήσω γραμμή γραμμή τι λέει αυτή η τροπολογία», είπε ο υπουργός Υγείας στον ΣΚΑΙ.

Ο υπουργός Υγείας εξαπέλυσε νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη των φαρμακοβιομηχάνων και τόνισε ότι όποιος βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ψηφίσει ''όχι'' αυτό θα τον ακολουθεί μια ζωή». Ο κ.Γεωργιάδης τόνισε πως με την αρνητική του ψήφο ο ΣΥΡΙΖΑ «θα δώσει ''όπλο'' στα χέρια των φαρμακοβιομηχάνων», καθώς θα αξιοποιήσουν αυτό το «όχι», όπως είπε, και θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Ο κ.Γεωργιάδης επανήλθε στα περί διαπλοκής της Κουμουνδούρου με τις φαρμακοβιομηχανίες, λέγοντας πως ο διευθυντής του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο» έχει παραδεχθεί «πως έχουν ανοίξει νταραβέρι» με τις φαρμακοβιομηχανίες.

«Σας πιάσαμε στα πράσα», είπε, σε άλλο σημείο ο υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στον Γιώργο Κυρίτση από την εφημερίδα «Αυγή».

Συνάντηση Κ. Παπούλια - Αδ. Γεωργιάδη

Στις 14:00 o υπουργός Υγείας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας.

Συνέντευξη Τύπου Αλ. Τσίπρα

Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, παραχωρεί στις 11.30 το πρωί συνέντευξη Τύπου σχετικά με την τροπολογία για το φάρμακο και τη φαρμακευτική πολιτική της χώρας.