Σειρά διαδοχικών επαφών με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών θα έχουν αύριο (Τρίτη, 26.11.2013) στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.

Το πρόγραμμα των επαφών της αντιπροσωπείας του ΣΕΒ ξεκινά με τον κ. Markus Beyrer, Γενικό Διευθυντή της BUSINESSEUROPE, της Οργάνωσης των Εργοδοτικών και Επιχειρηματικών Συνδέσμων της Ευρώπης και συνεχίζεται με τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy και τους επιτελείς του.

Ακολουθεί γεύμα εργασίας με την κ. Μαρία Δαμανάκη, Επίτροπο αρμόδια για τη Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία, και με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τις συναντήσεις με την κ. Viviane Reding, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια μεταξύ άλλων για τo Μέλλον της Ευρώπης και με την κ. Connie Hedegaard, Επίτροπο αρμόδια για τη Δράση για το Κλίμα.

Στις συναντήσεις αυτές η Διοίκηση του ΣΕΒ σκοπεύει να παρουσιάσει τις θέσεις της ενόψει της ελληνικής προεδρίας και να συζητήσει με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών για τα κρίσιμα ζητήματα της ενίσχυσης της αναπτυξιακής προοπτικής στο πλαίσιο της Ευρώπης και της προώθησης μίας βαθύτερης Ευρωπαϊκής Ένωσης με αυξημένη κοινωνική συνοχή που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών της Ευρώπης.