«Φουντώνει» ώρα με την ώρα η κόντρα του υπουργού Υγείας με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα φάρμακα. Μάλιστα πριν από λίγο από το βήμα της βουλής, ο ��δωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε νέα επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το να τους πουλάνε οι βιομήχανοι τα φάρμακα φθηνότερα είναι καλύτερο για τους φτωχούς ανθρώπους , άρα εσείς ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς όπως αυτοτιτλοφορείστε προφανώς θα έπρεπε στη βουλή να εκπροσωπείτε περισσότερο τα πορτοφόλια των φτωχών και απόρων παρά των βιομηχάνων. Αυτό κάπου το ξέχασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία , θα έρθει η ώρα που θα μας το εξηγήσει λίγο καθαρότερα» είπε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Εγώ θα επιμείνω… εγώ ξέρω τι πιέσεις έχω δεχτεί από φαρμακοβιομήχανους για να μην περάσω την τροπολογία».

Σχολιάζοντας το θέμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και την Μάρα Ζαχαρέα, ο εκδότης της Real News και βασικός σχολιαστής του δελτίου Νίκος Χατζηνικολάου τόνισε πως το «νόμισμα έχει 2 όψεις».

«Η μία όψη είναι η τιμή του φαρμάκου που αφορά τον πολίτη και τα νοικοκυριά… η άλλη όψη είναι οι θέσεις εργασίας της ελληνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας … Πρέπει να κάνουμε κάθε προσπάθεια να μην χαθούν αυτές οι θέσεις εργασίας» είπε ο κ.Χατζηνικολάου .

«Θέλουμε φτηνό φάρμακο στην χώρα. Δεν θέλουμε να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τα σπασμένα της δημόσιας υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων. Ανάμεσα σε ένα ελληνικό και σε ένα ξένο φάρμακο που έχουν την ίδια τιμή, όλοι μας προτιμούμε να στηρίζουμε το ελληνικό φάρμακο… Πρέπει όμως η ελληνική φαρμακοβιομηχανία να γίνει ανταγωνιστική » τόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος

ΒΙΝΤΕΟ STAR