Αίτηση αποφυλάκισής κατέθεσε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς στ��ς Εφέτες Ανακρίτριες της υπόθεσης, ύστερα από τον γενικό γραμματέα του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο, με πολυσέλιδη προσφυγή του.

Ο κ. Παππάς ζητά να αντικατασταθεί με όρους η προσωρινή του κράτηση και ισχυρίζεται ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο βρίσκεται στη φυλακή είναι επειδή ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

Αρνείται κατηγορηματικά επίσης τις εις βάρος του κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, υποστηρίζοντας: «δεν είμαι, όμως, σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να γίνω εγώ η Ιφιγένεια και να κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι πολιτικοί ζημίωσαν την Πατρίδα μας, ούτε και στελέχη κομμάτων που πράγματι ήταν μέλη “εγκληματικής Οργάνωσης”».

Ο κ. Παππάς ισχυρίζεται ακόμα ότι η Δικαιοσύνη δέχθηκε πιέσεις με στόχο να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη προκειμένου να περαστούν «αντιλαϊκά νομοσχέδια», ενώ αρνείται τον χαρακτηρισμό του «ναζί» .

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής καταδικάζει τη δολοφονία του Π. Φύσσα, ισχυριζόμενος ότι ο Γ. Ρουπακιάς έδρασε από δική του πρωτοβουλία, ενώ άφησε υπαινιγμούς ότι με την πράξη εξυπηρέτησε άλλους και ζημίωσε το κόμμα.

Κατά τον ίδιο δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την προσωρινή του κράτηση επειδή υποστηρίζει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής και ότι δεν υπάρχει φόβος να διαπράξει αδίκημα εάν αφεθεί ελεύθερος.

ΒΙΝΤΕΟ STAR