Στο «κόκκινο» (κυριολεκτικά και μεταφορικά) έχει φθάσει η σφοδρή κόντρα του Άδωνι Γεωργιάδη με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις τιμές των φαρμάκων.

Ο υπουργός Υγείας εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλοντας άρθρο στην «Αυγή της Κυριακής», το οποίο υπογράφεται από ειδικό συνεργάτη.

Στο συγκεκριμένο άρθρο γίνεται λόγος για επιδρομή στην ελληνική αγορά από πολυεθνικές που παράγουν αμφιβόλου ποιότητας φάρμακα, κάτι που έκανε έξαλλο τον κ. Γεωργιάδη!

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο υπουργός Υγείας έκανε ανοικτά λόγο για λίβελο και για υιοθέτηση των θέσεων και των αιτημάτων των φαρμακοβιομηχανιών από τον ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο άρθρο «έφυγε» απευθείας από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι συνολικά 12.000 φάρμακα θα γίνουν φθηνότερα με την τροπολογία του υπουργείου Υγείας, ενώ αναφερόμενος στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή την Τετάρτη για τα φάρμακα τόνισε πως σε περίπτωση που καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ «θέλω να ξέρει ο πολίτης ότι το φθηνό φάρμακο είναι τιμή της κυβέρνησης και το ακριβό τιμή του κ. Τσίπρα».

Η τοποθέτηση του υπουργού Υγείας έκανε έξαλλο τον Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος σε υψηλούς τόνους κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι «εισάγει» στην αγορά γενόσημα φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας, που δεν υποβάλλονται σε ελέγχους και είναι επικίνδυνα.