Προσκεκλημένος της επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαριέτας Γιαννάκου, βρίσκεται από σήμερα, Κυριακή, στην Αθήνα ο Γάλλος νέος πρόεδρος του ΕΛΚ, Ζοζέφ Ντολ.

Η επίσκεψη άρχισε με δείπνο το βράδυ της Κυριακής από την ευρωομάδα της ΝΔ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρόντος του Αντώνη Σαμαρά, κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε συζήτηση για τους άξονες της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2014. Αποψη του επικεφαλής του ΕΛΚ είναι πως «η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και απόδειξη ότι η Ευρώπη είναι η λύση».

Αύριο, Δευτέρα, ο κ. Ντολ θα έχει και ιδιαίτερη συζήτηση με τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια γεύματος που θα έχουν, ενώ από νωρίς το πρωΐ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών. Πριν από τον κύριο Σαμαρά, ο Γάλλος πολιτικός θα τα πει και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία και του υφυπουργού Δημήτρη Κούρκουλα.

Σε δηλώσεις που έκανε λίγο πριν από την άφιξή του στην Αθήνα, ο κ. Ντολ εξήρε τις προσπάθειες του πρωθυπουργού για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, υπογραμμίζοντας: «η Ελλάδα, αν και αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου κρίση, ενεργεί με μεγάλη ευθύνη. Εκτιμώ πραγματικά τις προσπάθειες και το θετικό όραμα του πρωθυπουργ��ύ Αντώνη Σαμαρά». Ο επικεφαλής του ΕΛΚ, αναφέρθηκε και στην ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από τη χώρα μας: «είμαι πεπεισμένος ότι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και η κυβέρνησή του θα οδηγήσουν την Ε.Ε. με την ίδια αποφασιστικότητα και θα προωθήσουν σημαντικά νομοθετικά ζητήματα της Ένωσης. Αυτό θα είναι επίσης ένα σημάδι ενδυνάμωσης της αυτοπεποίθησης της χώρας. Πρώτιστη προτεραιότητα είναι να εξασφαλίσουμε ότι οι πολίτες επιστρέφουν στις δουλειές τους, ότι η Ευρώπη παράγει σταθερή οικονομική ανάπτυξη και ότι το ευρώ είναι ισχυρό».