Πρώτη ανάρτηση: 23/11/2013 14:27

Σίγουρος ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ εμφανίστηκε στην ομιλ��α του στην «Συνάντηση Ηγετών» που διοργάνωσέ η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς, κάνοντας εμμέσως επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «εμείς είμαστε με το ευρώ, η αντιπολίτευση με την δραχμή.... Δεν ξέρω καμία χώρα που να θέλει να βγει από το ευρώ» και τόνισε ότι «έχουμε ολοκληρώσει επιτυχώς την πρώτη φάση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος», ενώ πρόσθεσε πως δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα. «Δεν θα χρειαστούμε κάτι άλλο, δεν θα χρειαστούμε άλλο πρόγραμμα», είπε συγκεκριμένα.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «έχουμε ακόμα μακρύ δρόμο να διανύσουμε και πολλά πράγματα να αλλάξουμε. Δεν βάζουμε σε λειτουργία τον αυτόματο πιλότο».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα λ��γοντας συγκεκριμένα, ότι θέλουμε να «τελειώσει η δουλειά μέχρι το τέλος του έτους», ενώ απαντώντας σε ερώτηση κατα πόσον η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο μνημόνιο, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως «δεν θα χρειαστούμε άλλο πρόγραμμα». παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η χώρα δεν πρόκειται να χαλαρώσει τις δημοσιονομικές της προσπάθειες.

Σε ερώτηση για την σταθερότητα της κυβέρνησης ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτή συνεργάζονται δύο κατ’ εξοχήν αντίθετα κόμματα και αυτό γίνεται γιατί μοιράζονται το ευρωπαϊκό όραμα.

Ωστόσο, αυτό που έκανε εντύπωση είναι πώς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα, λέγοντας ότι υπάρχει… «μαξιλάρι», και προσθέτοντας ό��ι η δημοκρατία είναι ισχυρή και για κάθε βουλευτή που αποχωρεί υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ενισχύσουν την προσπάθεια.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα είναι πρωθυπουργός μέχρι το Μουντιάλ και αν θα πάει στον αγώνα της εθνικής είπε ότι θα είναι πρωθυπουργός και η παρουσία του θα εξαρτηθεί από το αν θα έχει δουλειά στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ στα πλαίσια του συνεδρίου, ο κ. Σαμαράς συνομίλησε με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα ήταν πολύ θετικό, κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ μετά τη συνάντησή τους: «Η Ελλάδα είχε να αντιμετωπίσει τα μεγαλύτερα προβλήματα. Και τα κατάφερε καλύτερα από τους στόχους. Έχουμε κάθε σεβασμό για αυτό. Όταν βλέπει κανείς τι είχαν να αντιμετωπίσουν και στο εσωτερικό πεδίο, πρέπει να είναι δίκαιος».