Για προχειρότητα και έλλειψη οιασδήποτε μελέτης κατηγορεί ο Θοδωρής Δρίτσας την κυβέρνηση σχετικά με την απόφαση μεταφοράς των δικαστηρίων Πειραιά στο κτίριο «Κεράνη» στην οδό Θηβών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι αν και τα αρμόδια υπουργεία γνωρίζουν ότι στο κτίριο θα προσέρχονται καθημερινά περισσότερα από 5.000 άτομα, «κανένας δεν προέβλεψε να υπάρξει η αναγκαία συγκοινωνία και να γίνει η αναγκαία κυκλοφοριακή μελέτη».

Ο κ. Δρίτσας κάνει στη συνέχεια λόγο για προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα: «Η οδός Θηβών θα υπερφορτωθεί από ΙΧ αυτοκίνητα και η υποβάθμιση ολόκληρης της περιοχής θα είναι τεράστια, όπως και η ταλαιπωρία χιλιάδων διακινούμενων».

«Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τις σκανδαλώδεις πλευρές της υπόθεσης της μεταφοράς των δικαστηρίων Πειραιά, τώρα διαπιστώνουμε ότι περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι κάθε μέρα, θα αναγκάζονται να πηγαίνουν εκεί με ΙΧ ή να ταλαιπωρούνται με τα ανεπαρκή δρομολόγια των λεωφορείων της οδού Θηβών. Στους ανθρώπους αυτούς θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι νησιώτες που θα υφίστανται ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία, εξαιτίας του ταξιδιού τους προς τον Πειραιά» κατέληξε ο κ. Δρίτσας.