Τη βίαιη προσαγωγή του Γιάννη Στουρνάρα ζήτησε εμμέσως πλην (πολύ) σαφώς ο Στάθης Παναγούλης, διαπιστώνοντας ότι για πολλοστή φορά μένει αναπάντητη ερώτησή του για το Μνημόνιο.

«Είναι η τρίτη φορά που κάνω την ερώτηση για το μνημόνιο της καταστροφής και η τέταρτη ή η πέμπτη για τα ενεχυροδανειστήρια και ο υπουργός Οικονομικών δεν εμφανίζεται να απαντήσει. Για να λειτουργήσει το κοινοβούλιο έχουν δοθεί μεγάλοι αγώνες από όλους που βρίσκονται σε αυτή την αίθουσα. Ο κ. Στουρνάρας επιδεικτικά περιφρονεί το Κοινοβούλιο» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θέτωντας στη συνέχεια ζήτημα βίαιης προσαρμογής: «Μήπως θα πρέπει το προεδρείο να κάνει μια υπηρεσία όταν για τρίτη ή τέταρτη φορά δεν εμφανίζεται υπουργός να γίνεται βίαιη προσαγωγή;».

«Είναι απαράδεκτη η κατάσταση που εμφανίζει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος. Το έχετε τονίσει και εσείς και άλλοι πρόεδροι. Οι υπουργοί περιφρονούν το Κοινοβούλιο. Σήμερα διαβάσαμε 10-12 επίκαιρες ερωτήσεις και οι υπουργοί δεν εμφανίστηκαν. Αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί όλων των εχθρών της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας» πρόσθεσε ο κ. Παναγούλης.

Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης αποκρίθηκε πως «η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι εδώ να ακούει», ωστόσο πρόσθεσε πως εν προκειμένω ο Γιάννης Στουρνάρας είναι δικαιολογημένος απών: «Εν προκειμένω βέβαια ο κ. Στουρνάρας βρίσκεται στο εξωτερικό για το ECOFIN και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έχει αυξημένες υποχρεώσει στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ίσως πρέπει η Βουλή να συμφωνήσει «η ερώτηση να επανέρχεται όταν είναι στη Βουλή ο υπουργός ή να έρχεται ένας υφυπουργός ή ένας άλλος υπουργός για να δώσει την απάντηση της κυβέρνησης».