​Συνεχίστηκε και σήμερα η σφοδρή αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερψηφίσει την μείωση των τιμών σε 6.000 γενόσημα φάρμακα και τις καταγγελίες του υπουργού Υγείας ότι το κόμμα του κ.Τσίπρα εξυπηρετεί συμφέροντα.

«Φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Αυτοί που έχουν διαλύσει την κοινωνία για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ντόπια και ξένα, έρχονται σήμερα και κάνουν αυτοί έναν πρωτοφανή αντιπερισ��ασμό ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα γιατί εμείς υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των πολιτών να έχουν πρόσβαση σε ελεγχόμενο φθηνό και ποιοτικό φάρμακο», απάντησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η υγεία ήταν ένα από τα πρώτα θύματα του μνημονίου» υπογράμμισε παράλληλα ο κ.Τσίπρας, μετά την συνάντηση που είχε με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο στην οποία περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην υγεία.

Ο πρόε��ρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως απειλείται όχι μόνο η ποιότητα ζωής των ανθρώπων αλλά και η ίδια η ζωή σε όσους δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόσβαση σε αναγκαία φάρμακα.

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης επέμεινε στις καταγγελίες του πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.

«Να καταλάβει ο κόσμος που ακούει ότι την Τετάρτη στην ονομαστική ψηφοφορία της Βουλής, εάν πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ σηκωθεί και ψηφίσει όχι, ψηφίζει για να μην μας δώσει το δικαίωμα ως κυβέρνηση να μειώσουμε όλα τα φάρμακα, όλα, δεν θα υπάρξει ούτε ένα φάρμακο που δεν θα πέσει η τιμή του. Ας μας απαντήσει τώρα ο κ. Σκουρλέτης γιατί από υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έγινε εκπρόσωπος Τύπου των φαρμακοβι��μηχάνων και μετά ας τα ξανασυζητήσουμε. Να ξέρει ο κόσμος γιατί λέει Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Δεν τον αλλάζουν τον τίτλο; Ο Συνασπισμός των Φαρμακοβιομηχάνων καλύτερα;», είπε στον Βήμα FM.