Συνάντηση με τους πρυτάνεις θα έχει το μεσημέρι της Π��ρασκευής στις 13:00, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος μίλησε για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στην πρωινή εκπομπή του ANT1.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας, ο κ.Αρβανιτόπουλος ξεκαθάρισε ότι «δεν μιλάμε για απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων αλλά για κινητικότητα», επαναλαμβάνοντας ότι περιμένει τους πρυτάνεις και τους διοικητικούς υπαλλήλους σήμερα το μεσημέρι για να συζητήσουν τι μέλλει γενέσθαι.

«Τους ζητήσαμε να κάνουν αξιολόγηση και μας είπαν ότι παντού έχουν ελλείψεις. Από τα 36 αυτά ιδρύματα τα 8 βρέθηκαν να έχουν υπεράριθμους υπαλλήλους. Θέλουμε την αναδιάρθρωση των διοικητικών υπηρεσιών. Έπρεπε να έχουν βάλει τάξη όλοι οι συνάδελφοί μου στα ιδρύματα, στα οποία εργάζονται» πρόσθεσε

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπήρχε και υπάρχει ένας ανορθολογισμός υπαλλήλων στα πανεπιστήμια. Τα ιδρύματα εδώ και ένα χρόνο έπρεπε να έχουν έναν κανονισμό και να έχουν βάλει τάξη όλοι οι συνάδελφοί μου».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε πως «κάθε θέση δουλειάς που χάνεται είναι μια πληγή. Οι Έλληνες πολίτες έχουν ματώσει».

«Στο πανεπιστήμιο Αθηνών μέσα σε μια νύχτα προσλήφθηκαν 500 υπάλληλοι. Κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν τα άπλυτα κάτω από το χαλί. Στο Καποδιστριακό υπάρχουν 313 περιπτώσεις υπαλλήλων με το ίδιο επώνυμο και 80 γιους και κόρες» τόνισε.

Ο υπουργός υποστήριξε πάντως ότι «έχω πει ότι η Παιδεία έπρεπε να εξαιρεθεί από το μνημόνιο. Όμως, προσπαθούμε να το διαχειριστούμε χωρίς να υπάρξουν πληγές στη γνώση».

Τόνισε πάντως ότι το δικαστήριο έχει κρίνει τρεις φορές την απεργία τους παράνομη και υποστήριξε ότι δεν μπορούν να κρατούν σε ομηρία τους φοιτητές.