Νέους «κεραυνούς» εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τα φάρμακα, ύστερα από τη χθεσινή κόντρα στη Βουλή με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Π. Κουρουμπλή για το ίδιο ζήτημα.

Αφορμή αυτή τη φορά ήταν σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» το οποίο χαρακτήριζε «τραγέλαφο» την πρακτική του κ. Γεωργιάδη και τον κατηγορούσε ότι προωθεί πολιτική τιμών υπέρ των πολυεθνικών.

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε σήμερα στη Βουλή, ότι με την τροπολογία που θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια, θα επέλθει μείωση των τιμών των φαρμάκων από τα οποία τα μισά και περισσότερα είναι φάρμακα πολυεθνικών εταιρειών.

«Καταλαβαίνετε λοιπόν τον λόγο για τον οποίο οι πολυεθνικές με υβρίζουν προσωπικά. Συνεπώς είναι τραγέλαφος αυτό το οποίο αναφέρεται σήμερα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας» ανέφερε ο υπουργός Υγείας. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Φαντάζομαι ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν να κάνουν με τις διαφημίσεις πολυεθνικών που μεταδίδονται στον σταθμό "στο Κόκκινο" και ότι αυτές οι διαφημίσεις είναι εντελώς συμπτωματικές» ανέφερε, ωστόσο, ο υπουργός Υγείας.

Στο πλευρό του υπουργού Υγείας ουσιαστικά στο συγκεκριμένο ζήτημα τάχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος αν και ανέφερε ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι πίσω από την αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να κρύβονται συμφέροντα πολυεθνικών, επισήμανε ότι υπάρχει και Δελτίο Τύπου των εταιρειών που εκπροσωπούν πολυεθνικές, το οποίο καταδικάζει την πολιτική του υπουργείου Υγείας.