Να διχάσει τη ΔΗΜΑΡ έχει καταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας καθώς μετά το «διακριτικό» ανοικτό παράθυρο που άφησε για μελλοντική συνεργα��ία με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Φώτης Κουβέλης, στην Αγίου Κωνσταντίνου έχουν διαμορφωθεί δύο γραμμές.

Ο γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης βλέποντας μια αμηχανία αλλά και αντιφατικά μηνύματα από το εσωτερικό του κόμματος αποφάσισε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, μιλώντας παράλληλα ανοικτά για κίνδυνο αυτογελοιοποίησης.

«Το κόμμα μας παρουσιάζει εικόνα που ούτε τα πρόσωπα που την απαρτίζουν τιμά ούτε την ιστορία της ανανεωτικής Αριστεράς» έγραψε σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του και πρόσθεσε: «Στο παραλυτικό αποτέλεσμα που επιφέρουν από τη μια η δυσκαμψία μας στις προσκλήσεις διαλόγου που μας απευθύνονται και από την άλλη οι συνεχείς, αντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών μας για το μείζον ζήτημα των στρατηγικών συμμαχιών». Παράλληλα, ο κ. Λυκούδης απέφυγε με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο να τοποθετηθεί στο ερώτημα της επανόδου της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση διότι -όπως εξήγησε- «διασθαίνομαι ότι καραδοκεί ένας κίνδυνος για το κόμμα μας, ο κίνδυνος της γελοιοποίησης».

Ο ίδιος, στη συνέχεια, έκανε λόγο για εικόνα στελεχών πρώτης γραμμής που ενώ στην Κεντρική Επιτροπή ψήφισαν υπέρ της ανάληψης ηγετικού ρόλου από τη ΔΗΜΑΡ για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, σήμερα «προτείνουν συνεργασία με ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος διευκρίνιζε σε άρθρο του ότι «δεν είναι δυνατόν να ��υζητά κανείς στα σοβαρά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ», ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Σπύρος Τσούκαλης άφηνε -μιλώντας στον Σκάι- ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Κουμουνδούρου με την προϋπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ «να σταθεροποιήσει τις θέσεις του και ο Τσίπρας να μην λέει άλλα στο Τέξας και άλλα στην ελληνική Βουλή»!

Από την πλευρά του, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπή�� Θόδωρος Μαργαρίτης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στη Ζάκυνθο έκανε λόγο για ανοικτό δρόμο συγκλίσεων, υπογραμμίζοντας ότι αφενός η ΝΔ δεν είναι η κόλαση και αφετέρου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο παράδεισος: «Όταν γίνουν εκλογές και υπάρξουν επαναπροσδιορισμοί θέσεων και διάθεση για συμβιβασμούς, ο δρόμος των συγκλίσεων θα είναι ανοικτός. Ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κόλαση και ο παράδεισος. Είναι δημοκρατικά κόμματα με τα οποία έχουμε διαφωνίες αλλά και δυνατότητα διαλόγου».