Για οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα που έχει πλέον απτά αποτελέσματα έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Πένι Πρίτζκερ.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά πρωτογενές πλεόνασμα, πλεόνασμα στο ισοζύγιο πληρωμών και μηδενικό έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο και τόνισε ότι η χώρα μπαίνει σε περίοδο ανάκαμψης: «Αυτά τα χειροπιαστά αποτελέσματα μαζί με την προσδοκία ότι η Ελλάδα πλέον μπαίνει σε περίοδο ανάκαμψης μετά από έξι οδυνηρά χρόνια ύφεσης, αναδεικνύουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες για τη χώρα».

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι υπάρχει ήδη αισθητό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα που αντανακλά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα εκείνου που προλαβαίνει και τα αξιοποιεί πρώτος, κάτι που είναι σημαντικό «όταν μια χώρα καταφέρνει να βελτιώσει τη δημοσιονομική σταθερότητα και την ανταγωνιστικότητά της, όπως σήμερα η Ελλάδα».

Τέλος, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι συνομίλησαν και για τον Διατλαντικό Συνεταιρισμό Εμπορίου και Επενδύσεων, που θα είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ κατά την ελληνική προεδρία, αλλά και για τον αγωγό TAP.

Πρίτζκερ (υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ): Έχετε κάνει σημαντικά βήματα, συνεχίστε

Από την πλευρά της, η Πρίτζκερ κάλεσε την Ελλάδα να μην επιμένει μονόπλευρα στη λιτότητα: «Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να κοιτάζει μόνο σε περικοπές αλλά και σε βήματα που προωθούν ανάπτυξη, δουλειές, εμπόριο και επιχειρηματικότητα που θα ωφελήσουν όλους τους Έλληνες».

Η αμερικανίδα υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι τόσο η ίδια όσο και ο πρόεδρος Ομπάμα γνωρίζουν ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει πάρει και θα συνεχίσει να παίρνει σκληρές και δύσκολες αποφάσεις για να κρατήσει την Ελλάδα στο μονοπάτι των διαρθρωτικών και δομικών μεταρρυθμίσεων στην προσπάθεια να πετύχει ανάπτυξη και συνολική οικονομική ευημερία» και πρόσθεσε ότι η χώρα μας συνεχίζει να αντιμετωπίζει δύσκολες επιλογές.

«Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα, αλλά υπάρχουν πολλά να γίνουν. Οι Έλληνες έχουν καλύψει μεγάλο μέρος του δύσκολου δρόμου για να εγκαταλείψουν τώρα τις προσπάθειες» κατέληξε η Πένι Πρίτζκερ.