​Σε νέα εποχή μπαίνει η Ελλάδα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να κάνει άμεσα πράξη την δέσμευση του για δωρεάν Wi –Fi σε όλη την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός θέλει να προλάβει τον Άγιο Βασίλη για αυτό και έχει δώσει εντολή να παρουσιαστεί η παρέμβαση της κυβέρνησης από τον ίδιο πριν τα Χριστούγεννα.

Σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, των συνεργατών του, αλλά και «γαλάζιων» βουλευτών, με αποκλειστικό θέμα το Wi-Fi, μπήκαν οι βάσεις για το νέο σχέδιο

Ο κ. Σαμαράς πήρε «ζεστά�� το όλο ζήτημα και ζήτησε τους συνεργάτες του: πρώτον, ως τον Οκτώβριο του 2014 να υπάρχει παντού δωρεάν Wi-Fi και, δεύτερον, όταν εγκατασταθεί, να τοποθετηθούν ειδικά φίλτρα που να απαγορεύουν πρόσβαση σε σελίδες με άσεμνο περιεχόμενο και γενικά σε σελίδες σεξ, καθώς και να υπάρχουν φίλτρα ώστε να μην μπορεί κανείς να «κατεβάσει» τραγούδια ή κινηματογραφικές ταινίες!

Το σχέδιο, το οποίο ενέκρινε, προβλέπει την εγκατάσταση Wi-Fi σε 30.000 σημεία ανά την Ελλάδα. Τα πρώτα 250 θα εγκατασταθούν (το πολύ σε έξι μήνες) σε ισάριθμα νοσοκομεία, τα 250 σε αρχαιολογικούς χώρους, τα 1.000 σε λιμάνια και αεροδρόμια, ενώ άλλα 325 σε δήμους. Οι δήμοι (εν όψει και των δημοτικών εκλογών) φαίνεται ότι είναι και οι πλέον ευνοημένοι, αφού αποφασίστηκε να δοθούν σε κάθε δήμο 60.000 ευρώ και να ενεργοποιηθούν με έξοδα της Πολιτείας οι 600 κεραίες οι οποίες είχαν τοποθετηθεί επί εποχής Γιώργου Αλογοσκούφη και σήμερα σκουριάζουν: «Σε κάθε χωριό θέλω και μία κεραία» είπε ο Πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο της υπόσχεσης του Πρωθυπουργού για δωρεάν Wi-Fi και Internet θα συμβάλουν και οι... δορυφόροι. Όπως, για παράδειγμα, ο Hellas Sat, ο οποίος θα προσφέρει δωρεάν 250 συνδέσεις. Αλλά θα συνεισφέρει και ο ΟΤΕ, με τον οποίο υπάρχει στα σκαριά συμφωνία για την τοποθέτ��ση ειδικής κεραίας σε 15.000 τηλεφωνικούς θαλάμους ανά τη χώρα, που θα διαθέτουν Wi-Fi και Internet δωρεάν σε εμβέλεια 300 μέτρων.

Wi-fi και στα ATM

Μία τράπεζα (θα ακολουθήσουν και άλλε��) θα τοποθετήσει στα ATM της κεραίες, καθώς και κεραίες στο εσωτερικό των τραπεζών. Ενας από τους βουλευτές που μετείχαν στην πρωθυπουργική σύσκεψη ήταν και ο Mιχάλης Ταμήλος λόγω της εμπειρίας του όσον αφορά το Wi-Fi στον Δήμο Τρικκαίων! Ο αγαπημένος βουλευτής των «Ράδιο Αρβύλα» ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με όλα αυτά που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς που του είπε: «Αν τα καταφέρεις όλα αυτά, θα χριστείς πρωθυπουργός του Wi-Fi».