​Λίγα λεπτά μετά τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε στη Βουλή το σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2014, δίνοντας ένα USB στικ στον πρόεδρο της βουλής Β.Μεϊμαράκη.

Στη συνέχεια, οι βασικές προβλέψεις του νέου Προϋπολογισμού παρουσιάζονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισηγητική Έκθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού θα αναφέρει πως το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 θα διαμορφωθεί στα 730 εκατ. ευρώ, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για πρωτογενές πλεόνασμα 344 εκατ. ευρώ. Για το 2014 θα προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα 2,8 δισ. ευρώ.

Με βάση το σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού, η ελληνική οικονομία θα καταγράψει το 2014 ρυθμό ανάπτυξης 0,6%, ανεργία στο 26% του εργατικού δυναμικού και δημόσιο χρέος στα 319,4 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ωστόσο πως το σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2014 δεν έχει την έγκριση της τρόικας, καθώς δεν περιλαμβάνονται σε αυτό τα μέτρα που σύμφωνα με την άποψη των δανειστών θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε πρωτογενές πλεόνασμα 1,55 του ΑΕΠ το 2014.

Ο Έλληνας υπουργός θα παρουσιάσει αύριο Παρασκευή στο έκτακτο Eurogroup τις βασικές προβλέψεις του Προϋπολογισμού 2014, εκθέτοντας παραλλήλως τις ελληνικές θέσεις για μια σειρά από παρεμβάσεις τις οποίες δεν αποδέχεται η τρόικα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR Εκπομπή Live U