Στην ανάγκη να υπάρξει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, χωρίς να είναι η Ε��λάδα δακτυλοδεικτούμενη, αναφέρθηκε η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη σε ομιλία της στην «Αυστριακή Εταιρεία Εξωτερικής Πολιτικής και Ηνωμένων Εθνών» στη Βιέννη.

Η εκδήλωση με συντονιστή τον πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Σιούσελ είχε θέμα «Προκλήσεις για την Ελλάδα-Μια ελληνική προσέγγιση».

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει υποστεί τις δραστικότερες αλλαγές που έχει υποστεί ποτέ χώρα και ο ελληνικός λαός έχει κάνει τις μεγαλύτερες θυσίες λαού. Όπως πρόσθεσε, η πλειονότητα των Ελλήνων τάσσεται σαφώς υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, καθώς μια επιστροφή της στο εθνικό νόμισμα θα απέβαινε καταστροφική όχι μόνον για την ίδια αλλά και για τους κοινοτικούς εταίρους της, προκαλώντας ένα "ντόμινο" στην Ευρωζώνη, στην οποία στο τέλος θα παρέμενε μόνον ένας σκληρός πυρήνας χωρών, όπως η Γερμανία και η Αυστρία.

Η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας τις προόδους που έχουν σημειωθεί, τις ελπιδοφόρες ενδείξεις και τα απτά αποτελέσματα.

Εξέφρασε ακόμα την πεποίθησή της πως η χώρα θα ανακάμψει καθώς διαθέτει τεράστιο και αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό και πηγές πρώτων υλών και προεξόφλησε ότι αν συνεχιστεί η πορεία σταθεροποίησης θα είναι δυνατή μια έξοδος της Ελλάδας από την τρόικα μέσα στο 2014 και μια επιστροφή στις αγορές το 2015.