Σφοδρή αντιπαράθεση για τις τιμές των φαρμάκων είχαν στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι οποίοι εκτόξευσαν κατηγορίες ένθεν και ένθεν περί εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «πάμε σε μείωση σε δύο κατηγορίες, off pattern και γενόσημα» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θέλει να πέσουν οι τιμές στα φάρμακα.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «κανένα φάρμακο δεν θα κυκλοφορεί χωρίς την έγκριση του ΕΟΦ», ενώ ��αρακτήρισε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «τον πιο σκληρό εκπρόσωπο Τύπου φαρμακοβιομηχανίας».

Ο κ. Κουρουμπλής πέρασε στην αντεπίθεση και κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να κάνει μειώσεις σε όλα τα φάρμακα: «Αφού λέτε να μειώσουμε το φάρμακο, ελάτε να το μειώσουμε 15-20%. Ελάτε να το κάνουμε σε όλα τα φάρμακα, όχι να κάνετε μείωση μόνο στα off-patent, και αφήστε εδώ μέσα τις γενναιότητες». Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα πολυεθνικών.

Ο κ. Γεωργιάδης ανταπέδωσε τα βέλη του κ. Κουρουμπλή δηλώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που εξυπηρετεί συμφέροντα και πρόσθεσε ότι με το «όχι» του στην τροπολογία του υπουργείου Υγείας «αρνείται τη μειωση στην τιμή περισσοτέρων από 6.000 φαρμάκων».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, παίρνοντας το λόγο, ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία για τον εξορθολογισμό των τιμών των φαρμάκων, διευκρινίζοντας ότι δεν το κάνει όχι γιατί διαφωνεί αλλά για να εκτεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζοντας μια ρύθμιση που μειώνει τις τιμές των φαρμάκων.

Ο κ. Γεωργιάδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «να το ξανασκεφθεί».

Η ονομαστική ψηφοφορία για τις τιμές των φαρμάκων θα λάβει χώρα την επόμενη Τετάρτη.