​Σε κατάθλιψη έπεσαν τα «γατάκια» της ΝΑΣΑ μόλις έμαθαν για την εισήγηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Καπερναρου, προς τους Έλληνες υπουργούς Ανάπτυξης και Υποδομών, να δημιουργηθεί…. Παγκόσμιο Κέντρο Διαστημικού Τουρισμού στην Καλαμάτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vaislis.jpg

Ο βουλευτής των Ανεξάρ��ητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και επηρεαζόμενος μάλλον από το Gravity με τον Κλούνει και την Σάντρα Μπούλοκ που πουλάει πολύ στο σινεμά αυτήν την περίοδο, κατέθεσε ερώτησή προς τους υπουργούς, στην οποία επικαλείται δηλώσεις επιστημόνων και ερευνητών, σύμφωνα με τις οποίες «η Καλαμάτα, λόγω της θέσης της στον παγκόσμιο χάρτη, έχει τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα για να δημιουργήσουμε εδώ, στην Ελλάδα, τη μεγαλύτερη βάση εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο Διάστημα για τουριστικούς λόγους».

Τι και αν η Ελλάδα δεν φτιάχνει ούτε ένα ποτήρι … τι και αν η ελληνική αγορά έχει γεμίσει ρούχα και κάθε είδους αντικείμενα made in China και Bulgaria, τι και αν τα καλύτερα μυαλά της χώρας έχουν πετάξ��ι για άλλες πολιτείες, τι και αν δεν έχουμε κοινώς στον ήλιο μοίρα ο κ.Καπερνάρος ονειρεύεται ….. "διαστημικές" επενδύσεις στην ΚΑΣΑ (Καλαματιανή Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος), οι οποίες όπως υποστηρίζει «θα προσφέρουν στη χώρα μας νέες θέσεις εργασίας σε καταρτισμένο προσωπικό, αλλά και εισροή χρήματος».

Πάντως, η κυβέρνηση ζώντας τον δικό της «Αρμαγεδδών» με την τρόικα, δεν φαίνεται να συμμερίζεται τον ενθουσιασμό του βουλευτή, καθώς οι υπεύθυνοι του Invest in Greece, που κλήθηκαν να απαντήσουν για λογαριασμό του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, επισημαίνουν ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει περιέλθει σε γνώση μας οποιαδήποτε επενδυτική πρόταση, που να αφορά στον τομέα της Αεροδιαστημικής στην Ελλάδα».

Παράλληλα, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημειώνει: «Το ενδεχόμενο της αλλαγής της χρήσης του αεροδρομίου για τη δημιουργία "βάσης εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο Διάστημα για τουριστικούς λόγους", προϋποθέτει οικονομοτεχνική μελέτη κόστους - οφέλους και σκοπιμότητας, δεδομένου ότι μια τέτοια αλλαγή χρήσης θα απαιτήσει υποδομές, επεκτάσεις και έργα κόστους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων, ενώ, παράλληλα και αυτή τούτη η λειτουργία και η συντήρηση τους θα πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά σε σχέση με την ανάπτυξη τέτοιων υποδομών επί τη βάσει των ευρωπαϊκών και διεθνών Κανονισμών».

Ας βολευτούμε προς το παρόν με το Καλαματιανό λάδι στην αντιμετώπιση της…. «σκληρής» οικονομικής κρίσης και ας φάμε κανένα σοκολατένιο πύραυλο μέχρι να γίνουμε κέντρο διαστημικού τουρισμού, εξάλλου προηγείται…… η επένδυση του Δωρεάν Wifi για όλους!!!
ΦΩΤΟ: Προϊόν Photoshop που έχει ως σκοπό την σάτιρα και δεν έχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα