Τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) μέσω κοινής επιτροπής και τακτικών συναντήσεων, συμφώνησαν σε συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Τουρισμού η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη και ο πρόεδρος της ΚΕΕ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Κατά τη συνάντηση, η κα Κεφαλογιάννη ζήτησε τη συνδρομή της ΚΕΕ στην ανάπτυξη του τουρισμού και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο Τουρισμού, όσον αφορά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη στήριξης αυτής της προσπάθειας από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

Στη συνέχεια, η υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πρόταση συνεργασίας της ΚΕΕ με το υπουργείο Τουρισμού και δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα είναι αρωγός σε κάθε εποικοδομητική πρωτοβουλία.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ Κωνσταντίνος Μίχαλος παρέδωσε υπόμνημα στην κα Κεφαλογιάννη με τις προτάσεις της ΚΕΕ, που -όπως αναφέρεται- «στόχο έχουν αφενός την καλύτερη απόδοση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος και αφετέρου την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη διασπορά των ωφελημάτων και των δυνατοτήτων του στην ελληνική κοινωνία και επιχειρηματικότητα».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν τα μέλη της Διοικητικ��ς Επιτροπής κ.κ. Π. Αγνιάδη, Μ. Ζορπίδη, Γ. Χονδρογιάννη, Η. Χατζηχριστοδούλου και το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού της ΚΕΕ κ. Σ. Σκιαδαρέση. Επιμελητηρίων.