Δικαίωση της αποκάλυψης του STAR για το φαγοπότι εκατομμυρίων στο Γηροκομείο Αθηνών αποτελεί το έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, με το οποίο γνωστοποιεί ότι εισαγγελέας έχει επιληφθεί του θέματος.

Όπως έγινε γνωστό από τον κ. Αθανασίου, «κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα κατά Εγκλημάτων Διαφθοράς έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία, επί της οποίας διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τον Επίκουρο Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, Αντώνιο Ελευθεριάνο».

Το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου.

Η ερώτηση είχε κατατεθεί στη Βουλή μετά από την αποκάλυψη του STAR για ύπαρξη σκανδάλου κακοδιαχείρισης στο Γηροκομείο Αθηνώ�� και ύπαρξη υπομνήματος το οποίο έχει κατατεθεί στη Δικαιοσύνη και περιλαμβάνει στοιχεία για κακοδιαχείριση, παράνομες αναλήψεις από κληροδοτήματα που έχουν παραχωρηθεί για κοινωφελείς σκοπούς, στοιχεία για χαριστικές μισθώσεις σε ακίνητα- φιλέτα, αλλά και για παράτυπες απευθείας αναθέσεις τεχνικών έργων, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Διαβάστε εδώ το αποκλειστικό ρεπορτάζ του STAR που αποκαλύπτει πως το ίδρυμα με ακίνητη περιουσία 100 εκ. ευρώ βρέθηκε σε δραματική κατάσταση...