Νέο ραντεβού στις 18.30 έχουν Στουρνάρας και τρόικα καθώς η συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή τριών υπουργών της κυβέρνησης για το «καυτό» θέμα των πλειστηριασμών, διακόπηκε στη μία ώρα.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε μετά την σύσκεψη πως έγινε μια καλή συζήτηση για το θέμα των πλειστηριασμών και πως «είμαστε σε φάση σύγκλισης».

«Υπάρχει καλή θέληση για να συγκλίνουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα» πρόσθεσε ο ίδιος, ανεβάζοντας μάλιστα το ποσοστό για συμφωνία με την τρόικα έως το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου από «50-50» στο… «60-40».

Για το θέμα της δόσης του 1 δισ. ευρώ ο ίδιος πρόσθεσε «είμαστε σε διαδικασία αλληλογραφίας για τα προαπαιτούμενα».

«Βήμα πίσω από τα όσα είπε ο πρωθυπουργός»

Άλλο ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που συμμετείχε στην συνάντηση, ανέφερε πως με την τρόικα έγινε επανάληψη των τοποθετήσεων των δύο πλευρών και πως η ελληνική πλευρά μετέφερε το κλίμα που υπάρχει μέσα στα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Το απόγευμα θα υπάρξει συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων και τις επόμενες ημέρες θα δουλέψουν εντατικά οι δύο ομάδες, πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος, σημειώνοντας ότι «εμμένουμε απολύτως σε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός».

Νωρίτερα, μετά την σύσκεψη ανώτατη τραπεζική πηγή είχε δηλώσει για το θέμα των πλειστηριασμών πως «έγινε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Δεν μπαίνει λουκέτο στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Εν τω μεταξύ, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ακόμη πως υπάρχει συμφωνία με την τρόικα να μην μπει λουκέτο στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και πως η τρόικα προκρίνει μια λύση για τα ΕΑΣ «α λα ΕΛΒΟ».

Η ελληνική πλευρά επιμένει να διατηρηθεί ο εξαγωγικός χαρακτήρας της εταιρείας. Για το θέμα, μάλιστα, υπάρχει και αλληλογραφία της ελληνικής πλευράς με την Κομισιόν.