Να παραπεμφθεί σε Ειδικό Δικαστήριο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προτείνει στην εισήγηση του στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Ο κ. Κανελλόπουλος κρίνει ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε από τη Βουλή σε βάρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για απιστία, νόθευση δημοσίου έγγραφου και παράβαση καθήκοντος είναι νόμιμη καθώς δεν έχει περάσει η αποσβεστική προθεσμία εντός της οποίας μπορεί η Βουλή να ασκήσει ποινική δίωξη.

Όπως υποστηρίζει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η Βουλή που προήλθε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου «ουδόλως λειτούργησε και επομένως ήταν αντικειμενικώς αδύνατο να ασκήσει την αρμοδιότητά της».

«Η συγκεκριμένη Βουλή διήρκησε τόσο χρονικό διάστημα στο όποιο ήταν φυσικώς και λογικώς αδύνατο να συνέλθει σε δυο τακτικές περιόδους κάθε μια από τις οποίες δεν μπορεί να είναι συντομότερη από πέντε μήνες, άρα η προαναφερόμενη σύντομη αποσβεστική προθεσμία εκτείνεται μέχρι το πέρας της Β’ Τακτικής Συνόδου της μεθεπομένης περιόδου» αιτιολογεί στην εισήγησή του ο κ. Κανελλόπουλος.