«Η απεργία αυτή είναι εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και πρέπει να σταματήσει» τόνισε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στον Βήμα FM, προχωρώντας σε σοβαρότατες καταγγελίες για προσλήψεις από το παράθυρο στα πανεπιστήμια.

Όπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας, στο Καποδιστριακό υπάρχουν 1.317 υπάλληλοι και με τη διαθεσιμότητα 800. Εξ αυτών, «μόνο οι 12 έχουν μπει μέσω ΑΣΕΠ» υπογράμμισε ο κ. Αρβανιτόπουλος!

«Είχαμε αθρόες προσλήψεις και μονιμοποιήσες που διπλασίασαν το προσωπικό τα 10 τελευταία χρόνια. Από τις πανεπιστημιακές αρχές έγιναν, βέβαια» υπογράμμισε ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος προχώρησε σε μια ακόμη καταγγελία: «Γιατί υπάρχει τόση ένταση από μια χούφτα ανθρώπων στο Καποδιστριακό; Πάμε να κρύψουμε τα άπλυτα κάτω από τα χαλί; Μόνο στο καποδιστριακό, αν δείτε τους υπαλλήλους, υπάρχουν 313 περιπτώσεις με το ίδιο ακριβώς επίθετο, συνεπωνυμίες»!

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η διαθεσιμότητα είναι ένα μέτρο κοινωνικό και είναι αναγκαίο για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας», ενώ επέρριψε ευθύνες στον πρύτανη του Καποδιστριακού εάν χαθεί τελικά το εξάμηνο: «Να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, βάσει των αρμοδιοτήτων που του δίν��ι ο νόμος, για να μη χαθεί το εξάμηνο. Διότι αν χαθεί το εξάμηνο, θα φέρει ακέραιη την ευθύνη».