Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση τριών υπουργών της κυβέρνησης (Στουρνάρα, Χατζηδάκη, Αθανασίου) με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο βασικό μενού της συνάντησης βρίσκεται το «καυτό» θέμα των πλειστηριασμών καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών εμμένουν στη σκληρή στάση, ζητώντας πλήρη άρση του παγώματος των πλειστηριασμών, δηλαδή σε όλα τα ακίνητα.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, διαμηνύει ότι δεν είναι δυνατόν να μείνει απροστάτευτη η πρώτη κατοικία των φτωχών και των αδυνάτων. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Κωστή Χατζηδάκη στους τροϊκανούς στην προηγούμενή τους συνάντηση, εξηγώντας τους ότι η λύση που θα συμφωνηθεί «πρέπει να μπορεί να περάσει από τη Βουλή».

Οι δύο πλευρές, πάντως, διατηρούν την αισιοδοξία τους πως ίσως οι εκκρεμότητες κλείσουν μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, αν και κάτι τέτοιο -όπως εξομολογήθηκε χθες κορυφαίος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ- μόνο βέβαιο δεν θα πρέπει να θεωρείται την ώρα που είναι ανοικτά όλα τα προαπαιτούμενα της δόσης (αμυντική βιομηχανία, προϋπολογισμός, φόρος ακινήτων).