Πρώτη ανάρτηση: 20/11/2013 00:40​

Συγχαρητήρια μηνύματα για τη νίκη της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου επί της Ρουμανίας και την πρόκρισή της στον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014 στην Βραζιλία, έστειλαν ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Γιάννης Ανδριανός.

«Το ελπίσαμε. Το πιστέψαμε. Το προσπαθήσαμε, το πετύχαμε! Η θριαμβευτική μας πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, είναι κάτι που κάθε Ελληνας αξίζει σήμερα να γιορτάσει» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε ότι οι διεθνείς διακρίσεις τής Εθνικής μας ομάδας, ήδη από το Euro του 2004, δεν είναι συμπτωματικές.
«Η πορεία της είναι συστηματική, ανοδική και γι’ αυτό βγαίνει μπροστά, γι’ αυτό ταξιδεύει όλο και πιο μακριά» είπε.

Αυτή η πορεία, συνέχισε συμβαδίζει με τις γενικότερες προσδοκίες της Ελληνικής κοινωνίας.
«Δεν είναι εύκολη. Όμως με σύστημα, ενότητα και σκληρή προσπάθεια θα είναι επίσης νικηφόρα».

Τέλος ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε του φιλάθλους που στέκονται όπως είπε δίπλα στην Εθνική.

«Θέλω να συγχαρώ τους διεθνείς μας ποδοσφαιριστές, τον ομοσπονδιακό προπονητή, την ΕΠΟ, όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής που συνεργάστηκαν αποτελεσματικά και να ευχηθώ καλή επιτυχία και στους επόμενους αγώνες. Με τη νίκη και στη Βραζιλία!» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ανδριανός δήλωσε ότι «η θριαμβευτική πρόκριση της Εθνικής μας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι πρώτα απ’ όλα μια πολύτιμη αφορμή χαράς για κάθε Έλληνα φίλαθλο σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα και την κοινωνία μας».

Επίσης τόνισε ότι πρόκειται για μια ακόμη απτή απόδειξη ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει παρόν και μέλλον, έχει ταλαντούχους παίκτες, ποιότητα και διάρκεια.

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο, σε ολόκληρη την αποστολή. Όλοι οι Έλληνες ευχόμαστε στην Εθνική κάθε επιτυχία στα γήπεδα της Βραζιλίας» είπε.