«Σουρεαλιστική» χαρακτήρισε ο συνεπικεφαλής της ομάδας των Πράσινων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ την κατάσταση με την τρόικα στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παρεχώρησε η Ομάδα του, στο περιθώριο της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Η τρόικα δεν υπόκειται σε κανέναν δημοκρατικό έλεγχο. Υφίστανται οι προτάσεις της, τις οποίες προφανώς η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί να συζητήσει» ανέφερε, ενώ έθεσε ζήτημα νομιμότητας για τις ενέργειες της τρόικας στις χώρες που είναι υπό δημοσιονομική εποπτεία και διερωτήθηκε «για το ποιος την ελέγχει».

Για το ζήτημα αυτό πρόσθεσε : «Θα πρέπει να βρούμε δημοκρατικούς θεσμούς για να ελέγχουμε την τρόικα που είναι ένα είδος εκτελεστικής εξουσίας, και να υπάρχει το κοινοβουλευτικό αντίβαρο. Αυτό είναι απόλυτα σωστό, όμως από την άλλη πλευρά, για να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν περιφερειακά ταμεία και κονδύλια που θα είναι στον προϋπολογισμό και χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, ποντάρουν σε αυτόν τον προϋπολογισμό για την ανάπτυξη, γιατί είναι η μόνη τους δυνατότητα. Γι αυτό στο Συμβούλιο υποστήριξαν αυτόν τον προϋπολογισμό, ακόμη κι αν είναι ανεπαρκής. Πάντα τέτοιοι εκβιασμοί γίνονται εκεί».

Εντύπωση προκάλεσε πάντως το γεγονός ότι ο Μπεντίτ υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός της Ελλάδας για την άμυνα είναι υψηλός και πρέπει να μηδενιστεί! Για τον ίδιο λόγο υποστήριξε ότι την άμυνα της χώρας μας θα πρέπει να την αναλάβει η ΕΕ…