«Ναι» στην άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου, «όχι» στην άρση ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη είναι η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής προς την Ολομέλεια, η οποία θα αποφανθεί επί των δύο θεμάτων με ψηφοφορία.

Όσον αφορά τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η υπόθεση αφορά τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του για τη φραστική απειλή προς τον δήμαρχο του Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστο Πάχτα, με την οποία προέτρεπε κατοίκους της Χαλκιδικής να τον λιντσάρουν. Επτά βουλευτές της Επιτροπής ψήφισαν «υπέρ» (μεταξύ των οποίων και η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Τσαρουχά), ενώ «κατά» ψήφισαν το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπόθεση του κ. Γεωργιάδη αφορά μήνυση που του έχει γίνει από τον Πάνο Καμμένο για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του καθώς, όπως υποστήριξε, τα όσα είπε για τον κ. Καμμένο εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής τους αντιπαράθεσης. «Κατά» της άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργιάδη ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ (4 στο σύνολο), «υπέρ» η βουλευτής των ΑΝΕΛ και ο βουλευτής της ΧΑ και «παρών» ο βουλευτής του ΚΚΕ και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.