«Όλοι θα θέλαμε μια ευνομούμενη πολιτεία όπου όλες οι δημόσιες δομές (νοσοκομεία, πανεπιστήμια κλπ) να λειτουργούν παραγωγικά και χωρίς εμπόδια. Αυτή, όμως, δεν είναι η Ελλάδα του σήμερα. Ξέρουμε τι βιώνουν οι Έλληνες: μια λαίλαπα. Βιώνουν ανατροπή των σταθερών του βίου τους» τόνισε ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός στο σχόλιο του στο κεντρικό δελτίο του STAR.

«Αναρωτιέμαι, έχοντας απόλυτη συνείδηση ότι και οι φοιτητές θέλουν να αρχίσουν τα μαθήματα και οι γονείς να μην πληρώνουν τζάμπα, το εξής: Να κατηγορήσουμε και να καταγγείλουμε σήμερα τους διοικητικούς των πανεπιστημίων. Χθες όσους απεργούσαν και αύριο όσους απεργήσουν. Μήπως, όμως, πρέπει να αναρωτηθούμε όμως ότι εκτός από τα δέντρα υπάρχει και το δάσος;» σημείωσε ο κ. Λυγερός και συμπλήρωσε: «Μήπως να αναρωτηθούμε πως μπορεί κάποιος να απαιτήσει από ανθρώπους που πετιούνται στο δρόμο, που καταστρέφονται οι ζωές τους, να συμπεριφερθούν καθωσπρέπει και να είναι άψογοι όταν η πολιτεία συμπεριφέρεται με τον τρόπο που συμπεριφέρεται;».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν είναι υπέρ της συνέχισης της απεργίας και του κλεισίματος των ΑΕΙ αλλά υπογράμμισε ότι πρέπει να δούμε και την άλλη πλευρά γιατί «φοβάμαι ότι βλέπουμε τα δέντρα και όχι το δάσος».

«Όποιος σπέρνει ανέμους, συνήθως -ίσως και με χρονική καθυστέρηση- θερίζει θύελλες. Η κυβέρνηση λειτουργεί ως οδοστρωτήρας και είναι μοιραίο κάποιο στιγμή να προσκρούσει σε κάποιο εμπόδιο» κατέληξε στο σχόλιο του ο κ. Λυγερός.