Η έκπληξη δεν ήρθε τελικά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πέτρος Τατσόπουλος παρά το κλίμα των τελευταίων ωρών δεν προχώρησε σε ρήξη με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι με τον κ. Τατσόπουλο να περνά στην αντεπίθεση χωρίς όμως να προχωρήσει σε ρήξεις.

«Δεν είμαι ούτε γελωτοποιός ούτε βιζιτού. Έγινα, ξαφνικά, για κάποιους ο εντεταλμένος της Χρυσής Αυγής. Δεν αξίζει η σημερινή Αριστερά τέτοια μικροψυχία. Έχουμε πόλεμο με τους αντιπάλους μας, δεν χρειάζεται να σπιλώνουμε τον οποιονδήποτε» δήλωσε ο κ. Τατσόπουλος, απαντώντας στους χαρακτη��ισμούς που του είχε προσάψει ο Βασίλης Μουλόπουλος μέσω της Αυγής.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υπεραμύνθηκε της διαφορετικής άποψης με απόλυτο, όμως, σεβασμό στη συλλογικότητα.

«Υπάρχει ελευθερία του λόγου αλλά να σκεφτόμαστε και το σύνολο. Έχουμε ανάγκη από περισσότερη αλληλεγγύη και πνεύμα συλλογικότητας στις τάξεις μας. Βεβαίως, δεν συμφωνώ με όσα ακραία γράφτηκαν στα social media για τον Πέτρο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εισήγησή του στην ΚΟ του κόμματος.

Αυτό ήταν αρκετό για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει τις αποφάσεις του: «Διαχώρισε τη θέση του ο πρόεδρος από την επίθεση που δέχθηκα γι’ αυτό και δεν προχώρησα σε παραίτηση»!

Το πνεύμα συλλογικότητας, το οποίο, πάντως, θα πρέπει να ενισχυθεί εντός της ΚΟ -κάτι που έγινε ξεκάθαρο κατά τη σημερινή συνεδρίαση- αποτυπώνεται και στη φράση του γραμματέα της, Νίκου Βούτση.

«Εδώ δεν έχουμε ούτε κίτρινες ούτε κόκκινες κάρτες. Τα τζαρτζαρίσματα αντιμετωπίζονται εκτός γηπέδου» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος, πάντως, δεν μάσησε τα λόγια του και επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον του Βασίλη Μουλόπουλου.

«Αυτό που κάποιοι προσπαθούν να ε��ιβάλλουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια Ζαχαριαδική τακτική. Δηλαδή, να στοχοποιούν και να χαρακτηρίζουν αργυρώνητους όποιους δεν είναι στην ομάδα τους» σχολίασε ο κ. Τατσόπουλος.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε πως είναι δυνατό�� να ξεπλένεται με τη συμμετοχή του στον ΣΥΡΙΖΑ όταν επί δεκαετίες διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος του ΔΟΛ και μάλιστα συμμετείχε ως πολιτικός συντάκτης και αρχισυντάκτης σε όλες τις βραδινές συσκέψεις της εφημερίδας..