Κλίμα από ένα σκληρό παζάρι μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας μετέφερε υψηλόβαθ��ος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

«Μειώνουμε τη διαφορά μας με την τρόικα στο δημοσιονομικό κενό σεντ προς σεντ» τόνισε χαρακτηριστικά ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πιθανότητες να έχουν τελεσφορήσει οι συζητήσεις με το κλιμάκιο έως το Eurogroup της 9 Δεκεμβρίου είναι μοιρασμένες: «Είναι 50-50 οι πιθανότητες εάν θα προλάβουμε να κλείσουμε έως τις 9 Δεκεμβρίου».

Τα τεχνικά κλιμάκια έλαβαν τις παρατηρήσεις του υπουργείου και των επικεφαλής της τρόικας και εργάζονται πυρετωδώς για να μικρύνει το κενό αλλά και για να κλείσουν τα προαπαιτούμενα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ της υπο-δόσης του καλοκαιριού.

Την ίδια ώρα, πάντως, η αμφισβήτηση του πακέτου των διαρθρωτικών παρεμβάσεων από την τρόικα, πυροδοτεί νέο γύρο σεναρίων για νέα οριζόντια μέτρα με τα κυβερνητικά στελέχη να τονίζουν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα λήψης νέων μέτρων για μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ...