Αρνητική ήταν η απάντηση του Χαράλαμπου Αθανασίου στο αίτημα του προφυλακισμένου Γιάννη Λαγού για ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Η Ελληνική Σημαία βρίσκεται αναρτημένη σε ιστούς σε περίοπτη θέση τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό περίβολο του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, όπως προβλέπεται για τις δημόσιες υπηρεσίες» αναφέρει χαρακτηριστικά στο έγγραφο-απάντηση στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Όπως εξηγεί ο κ. Αθανασίου, αποτελεί πάγια τακτική της διεύθυνσης των φυλακών Κορυδαλλού «να μην επιτρέπει την ανάρτηση οποιουδήποτε συμβόλου τόσο στους κοινόχρηστους όσο και στο εσωτερικό των κελιών επειδή και στο παρελθόν η ανάρτηση εθνικών ή άλλων συμβόλων στους χώρους κράτησης έχει οδηγήσει σε ομαδικές συμπλοκές».

Πάντως, σε ότι αφορά… τη διακόσμηση του κελιού του ο Γιάννης Λαγός είναι ελεύθερος να πράξει κατά το δοκούν καθώς -όπως διευκρινίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης- οι κρατούμενοι έχουν τη δυνατότητα «να διακοσμούν τον ατομικό τους χώρο ελεύθερα εφ΄ όσον δεν διαταράσσουν τη συμβίωση και δεν παρακωλύουν τον έλεγχο προς τήρηση των κανόνων ασφαλείας».