Πρώτη ανάρτηση: 19/11/2013 - 13.40

Σε αναβρασμό είναι η ΚΟ ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της χθεσινής σκληρής κόντρας Μουλόπουλου-Τατσόπουλου, με τον Αλέξη Τσίπρα ωστόσο να ρίχνει τους τόνους μι��ώντας για «πνεύμα συναδελφικότητας».

Είναι προφανές ότι η λειτουργία του κόμματος παρουσιάζει προβλήματα και θα είναι το βασικό θέμα της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, απαντώντας χθες στην επίθεση του Μουλόπουλου περί «γελωτοποιού», έκανε λόγο για «μια και μοναδική παράσταση με γέλια μέχρι δακρύων» στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας ανοικτό ακόμη το και ενδεχόμενο παραίτησης.

«Πρέπει να υπάρχει ελευθερία του λόγου αλλά να σκεφτόμαστε και το σύνολο. Έχουμε ανάγκη από περισσότερη αλληλεγγύη και πνεύμα συναδελφικότητας» δήλωσε στην εισήγησή του στην ΚΟ ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος «κάλυψε» τον Πέτρο Τατσόπουλο λέγοντας «δεν συμφωνώ με όσα γράφτηκαν στα social media». Από την πλευρά του, ο Πέτρος Τατσόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί μετά την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και προχώρησε σε καυστικό σχόλιο: «Δεν είμαι γελωτοποιός, ούτε βιζιτού. Για κάποιους έγινα ξαφνικά ο εντεταλμένος της Χρυσής Αυγής. Δεν αξίζει η Αριστερά να έχει τέτοια μικροψυχία».

Πάντως, αυτό δεν είναι το μοναδικό θέμα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς η πολιτική συζήτηση έχει φουντώσει μετά το προσκλητήριο αποστασίας του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στην Αυγή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να διαμορφώσει την τακτική που θα ακολουθήσει απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον οποίο έχει ξεσπάσει -κατά βάση- η αντιπαράθεση αφού το προσκλητήριο του κ. Τσίπρα αφορούσε κατά κύριο λόγο τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, το εσωκομματικό μέτωπο δείχνει να είναι κάθε άλλο παρά αρραγές. Ήδη ο Δημήτρης Παπαδημούλης έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του από την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν απλώς γίνουμε η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την ανακύκλωση του ίδιου πολιτικού προσωπικού, μεταστεγασμένου πια, δεν θα έχουμε κάνει και την επιτυχέστερη επιλογή» δήλωσε χαρακτηριστικά στον Real FM…