Για «απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας» και «πολιτική αλητεία» κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας το χθεσινό «προσκλητήριο» του Αλέξη Τσίπρα σε βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και κυρίως του ΠΑΣΟΚ, για τους οποίους σχολίασε ότι είναι λογικό να υπάρχουν σε βουλευτές που καλούνται «όχι μόνο να είναι μνημονιακοί, αλλά και δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος».

«Η απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζει βεβαίως τη θεσμική και πολιτική του ευτέλεια. Αποδεικνύει την τραγική έλλειψη δημοκρατικού και κοινοβουλευτικού ήθους» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σε δήλωσή του στα Νέα.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «συγκυριακό όχημα διαμαρτυρίας και όχι κόμμα» και σημειώνει ότι η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ «δεν στηρίζει την κυβέρνηση αλλά τον τόπο για να επιτευχθεί η οριστική έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο».

«Τι μπορεί να καταλάβει όμως από αυτά ο εκφραστής του δήθεν ριζοσπαστικού πολιτικού τυχοδιωκτισμού που εκφράζει την ακινησία, το παλιό, τα προνόμια και τον συντηρητισμό της χειρότερης όψης της Μεταπολίτευσης; Τι μπορεί να καταλάβει από αυτά κάποιος που επενδύει πολιτικά στην καταστροφή της χώρας και στεναχωριέται βλέποντας την προοπτική εξόδου από την κρίση;» προσθέτει ο κ. Βενιζέλος και καταλήγει: «Ντροπή, κύριε Τσίπρα. Η απάντηση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα σας δοθεί επίσημα και κατά πρόσωπο την Τετάρτη σε έκτακτη σύνοδό της με αντικείμενο την προστασίας των κοινοβουλευτικών θεσμών και ηθών από νέες μορφές πολιτικής αλητείας».