Σε εξέλιξη είναι ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου και υπουργών της κυβέρνησης ώστε να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν με την τρόικα.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς.

Στο επίκεντρο της συνάντησης είναι το κλείσιμο της μαύρης τρύπας των Ταμείων μέσω της πάταξης της εισφοροδιαφυγής , η μείωση των δαπανών στις ΔΕΚΟ, οι νέες πα��εμβάσεις σε Υγεία και της Παιδεία αλλά και η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλους τους φορείς του δημοσίου που θα έπρεπε να το εφαρμόζουν.

Το οικονομικό επιτελείο είναι έτοιμο να λάβει μέτρα διαρθρωτικά μέτρα ύψους 1,3 δισ. ευρώ για να καλύψει το δημοσιονομικό κενό του 2014, όχι όμως οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Σημειώνεται ότι προηγήθηκε και κατ 'ιδίαν συνάντηση του Α.Σαμαρά με τον Ε.Βενιζέλο.

Υπενθυμίζουμε πως αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να συναντηθεί σήμερα με τους εκπροσώπους της τρόικας, τελικά η σύσκεψη αναβλήθηκε και οι δύο πλευρές θα τα πουν αύριο Δευτέρα.