Πρώτη ανάρτηση: 16/11/2013 21:15​

Αναβλήθηκε τελικά η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο το οικονομικό επιτελείο όσο και η τρόικα χρειάζονται και άλλο χρόνο προετοιμασίας πριν από την έναρξη των κρίσιμων διαπραγματεύσεων.

Η συνάντηση με την τρόικα μετατίθεται πιθανότατα για τη Δευτέρα.

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου την Κυριακή

Ωστόσο, στις 10.30 το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συγκαλέσει νέα σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου

Λίγο πριν τις 9 μ.μ. ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη την οποία είχε συγκαλέσει ο πρωθυπουργός και στην οποία, π��ην του της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, συμμετείχε και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Η σύσκεψη διήρκεσε τρεις ώρες, με τον Πρωθυπουργό παρόντα τις πρώτες δύο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έγινε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση και η σταθερή θέση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές και όχι σε οριζόντια μέτρα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε ότι η κυβέρνηση προωθεί δράσεις, με στόχο τη μείωση της τιμής προϊόντων στην αγορά σε είδη που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας , ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης , ο αναπληρωτης υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιάννης Μαυραγάνης.